Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ProCredit Holding i ProCredit banka u Srbiji ostvarili snažan rast u prvoj polovini 2017. godine

  ProCredit Holding, kao matična kompanija ProCredit grupe i ujedno jedini akcionar ProCredit banke u Srbiji, ostvario je samo u prvih šest meseci ove godine rast svog kreditnog portfolija od 4,8 odsto, čime je ukupan iznos kredita koje klijenti ProCredit banaka imaju u otplati povećan na 3,8 milijardi evra.

  Ovaj rast je u značajnoj meri ostvaren upravo zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima koje je u prvih šest meseci ove godine ostvarila ProCredit banka u Srbiji, ali i ProCredit banke koje posluju u Bugarskoj i Ukrajini. Značajno je naglasiti da je u prvoj polovini 2017. godine ProCredit Holding uspeo da zabeleži rast od čak 9,9 odsto i to u svom najznačajnijem segmentu poslovanja i kreditiranja, a to su pozajmice malim i srednjim preduzećima čiji se iznos kreće preko 30.000 evra.

  Komentarišući ovaj poslovni uspeh, Borislav Kostadinov, član Izvršnog odbora ProCredit Holdinga i predsednik Upravnog odbora ProCredit banke u Srbiji, istakao je da ProCredit Holding „zadovoljan rezultatima koji su ostvareni u prvoj polovini 2017. godine“.

  – Snažan rast kreditnog portfolija prevazišao je naša očekivanja. To pokazuje da posebno prilagođena finansijska rešenja koja nudimo malim i srednjim preduzećima obezbeđuju upravo onakvu podršku koja je potrebna ovim preduzećima za njihov uspešan razvoj – naglasio je Kostadinov.

  Kao jedna od banaka koje su značajno doprinele ovom poslovnom uspehu, ProCredit banka u Srbiji je u prvih šest meseci ove godine, takođe, zabeležila veliki rast svog uklupnog kreditnog portfolija i to za više od 4,7 odsto. Tome je u najvećoj meri doprinelo dalje intenziviranje saradnje ProCredit banke sa mnogim srednjim preduzećima i poljoprivrednim gazdinstvima u zemlji, budući da je od početka godine do danas samo taj segment kreditnog portfolija banke porastao za više od 40 miliona evra.

  Izvor: BIZLife

  Foto: ProCredit banka

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE