Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EIF i ProCredit udvostručuju podršku za inovativne kompanije

  Evropski investicioni fond (EIF) i ProCredit grupa obezbedili su dodatnih 450 miliona EUR za inovativna mala i srednja preduzeća (MSP), čime je ostvaren ukupan iznos od 820 miliona EUR za kompanije u jedanaest zemalja.

  Finansijska podrška EIF-a sada je dostupna preko ProCredit banaka od Nemačke do Gruzije, i namenjena je kompanijama koje koriste nove tehnologije i stvaraju nove proizvode u jednoj od jedanaest zemalja u kojima je ova olakšica na raspolaganju (Nemačka, Albanija, Srbija, Republika Makedonija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Rumunija, Moldavija, Ukrajina i Gruzija). Do sada je kroz sporazume sa ProCredit bankama već podržano preko 1.000 inovativnih malih i srednjih preduzeća, a narednih godina će njihov broj biti još veći.

  Pomenuti sporazumi potpisani su u okviru InnovFin inicijative Evropske komisije, na osnovu podrške programa Evropske unije za istraživanje i inovacije Horizon 2020. InnovFin inicijativa omogućava bankama učesnicama da ponude kredite inovativnim kompanijama uz pomoć garancije koju obezbeđuje EIF. Sporazumi potpisani u državama članicama EU omogućeni su uz podršku Evropskog fonda za strateške investicije (EFSI). EFSI predstavlja temelj Investicionog plana za Evropu Evropske komisije, koji je takođe poznat pod nazivom ,,Junkerov plan”.

  Borislav Kostadinov, član Izvršnog odbora ProCredit General Partner AG rekao je da je InnovFin inicijativa  „definitivno pomogla modernizaciju MSP sektora u zemljama u kojima poslujemo“.

  „Zahvaljujući našem „Hausbank“ odnosu sa velikim brojem inovativnih MSP, ProCredit banke su u poziciji da finansiraju inovacije širom različitih industrija, a posebno u sektoru proizvodnje. Stoga nam je zadovoljstvo što su EIF i ProCredit grupa dogovorile proširenje ovog uspešnog programa,” rekao je Kostadinov.

  Izvor: BIZLife

  Foto: ProCredit banka

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE