Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ProCredit banka sama odobrila polovinu svih subvencionisanih agro kredita u Srbiji

  Za samo tri meseca od kako su domaće banke započele sa isplatom subvencionisanih agro kredita, ProCredit banka je samostalno odobrila više od 10,5 miliona evra ovih pozajmica, što je gotovo polovina ukupnog iznosa ovih povoljnih kredita koje su poljoprivrednici u Srbiji dosad dobili.

  Prema zvaničnim podacima Ministarstva poljoprivrede, banke u Srbiji su do sredine avgusta ove godine ukupno odobrile više od 2,7 milijarde dinara subvencionisanih agro kredita (oko 22,5 miliona evra) i tim sredstvima je podržana čak 1.341 investicija u domaćem agraru.

  Po rečima Ane Milić, direktora Sektora za privredu ProCredit banke, najveći broj ovih povoljnih agro kredita je dosad odobren za nabavku novih grla i proširenje stočnog fonda (418 kredita), dok su najveći iznosi subvencionisanih pozajmica, ipak, otišli na kupovinu nove mehanizacije (1,4 milijarde dinara).

  – Podatak da je naša banka dosad odobrila gotovo polovinu ukupnog iznosa subvencionisanih agro kredita je samo još jedna potvrda naše posvećenosti saradnji sa domaćim proizvođačima. ProCredit banka je i ranijih godina bila najaktivnija kada je reč o isplati ovih kredita, jer je naša iskrena želja uvek bila da domaćim poljoprivrednicima omogućimo da što jednostavnije i u što većoj meri dođu do tih povoljnih sredstava. Zahtevi za subvencionisane kredite će se primati i odobravati još dva meseca i očekujemo da će još nekoliko stotina proizvođača uspeti da uz našu podršku i savete dođu do ovih povoljnih podsticaja države – istakla je Milić.

  Za subvencionisanje novih kreditnih zahteva u budžetu Ministarstva poljoprivrede je ostalo još oko 350 miliona dinara. To znači da bi do kraja ovogodišnjeg programa subvencionisanih agro kredita moglo da bude odobreno još dodatnih 22 do 24 miliona evra bankarskih pozajmica, namenjenih daljem razvoju i unapređenju domaće poljoprivrede.

  Izvor: BIZLife

  Foto: ProCredit banka

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE