Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Privremeno telo će PRATITI medije tokom IZBORNE kampanje

  Vlada Srbije donela je odluku o obrazovanju Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje, u skladu sa dogovorom tokom Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta.

  Tom odlukom utvrđuju se zadaci, sastav, način obrazovanja, kao i način rada i finansiranja Privremenog nadzornog tela za ppaćenje medija tokom izborne kampanje, objavilo je na Instagramu Ministarstvo kulture i informisanja.

  Predviđeno je da privremeno nadzorno telo ima 12 članova, a njegov sastav treba da obezbedi politički pluralizam i profesionalnu stručnost.

  „Šest članova predlaže REM, a preostalih šest članova (u formatu 3+3), u skladu sa Završnim dokumentom Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta od 18. septembra 2021. godine, predlaže predsednik Narodne skupštine nakon konsultacija sa kofasilitatorima Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta“, navodi Ministarstvo kulture i informisanja.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE