Pokrenut postupak protiv gradonačelnice Niša zbog ZETOVOG STANA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pokrenut postupak protiv gradonačelnice Niša zbog ZETOVOG STANA

  Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski jer je kasno prijavila da njen zet kupuje socijalni stan.

  Procedura je takva a javni funkcioneri imaju rok od pet dana da prijave potencijalne sumnje na postojanje sukoba interesa.

  Gradonačenica Niša Dragana Sotirovski je Agenciji postojanje sumnje na sukob interesa jer njen zet kupuje socijalni stan prijavila 17. septembra, iako je preliminarna rang lista za stanove bila objavljena 10. septembra.

  Zato je Agencija protiv nje pokrenula postupak.

  Agencija u odgovorima na novinarska pitanja nije precizirala da li je gradonačelnica u sukobu interesa zbog odluke njenog zeta da kupi stan koji je gradila Gradska stamebna agencija, na gradskom zemljištu planiranom za izgradnju socijalnih stanova, ali je postupak protiv nje ipak pokrenut.

  U toj agenciji potvrđuju da je Sotirovski, kako je i rekla, obavestila Agenciju da je njen zet na preliminarnoj listi za kupovinu stana od 48,99 kvadrata. Ta informacija je, kako kažu, u Agenciju stigla 17. septembra ove godine.

  S obzirom na to da je odredbom čl. 42. st. 1. Zakona o sprečavanju korupcije, pored ostalog, propisano da je javni funkcioner dužan da tokom obavljanja javne funkcije, bez odlaganja, a najkasnije u rok od pet dana, pismeno obavesti Agenciju o sumnji u postojanje sukoba interesa, Agencija je protiv nje pokrenula postupak za odlučivanje o postojanju povrede navedene zakonske odredbe.

  Ona je do 15. septembra bila u obavezi da o eventualnom sukobu interesa pismeno obavestiti Agenciju, što nije učinila te je zato postupak protiv nje u toku.

  U Zakonu o sprečavanju korupcije se kršenje pomenutog člana Zakona vodi kao prekršaj za koji je predviđena novčana kazna, i to od 100.000 do 150.000 dinara ako funkcioner  u propisanom roku ne obavesti Agenciju o sumnji u postojanje sukoba interesa koji on ili sa njime povezano lice ima.

  Mediji su preneli dae zet gradonačelnice Niša Vedran Ivanović, inače pomoćnik direktora “Apoteka Niš”, na konačnoj rang listi za kupovinu stanova u Ulici Majakovskog u Nišu.

  On je pazario nekretninu po sniženoj ceni, budući da je ideja socijalnog stanovanja podrška onima koji nisu u mogućnosti da plate tržišnu vrednost stana, prenosi portal Južne vesti.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE