Privrednici iz Nove Varoši ministarki: MANJAK radnika OSNOVNI problem

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Privrednici iz Nove Varoši ministarki: MANJAK radnika OSNOVNI problem

  Ministarstvo privrede je ove godine izdvojilo dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa podrške malim i srednjim preduzećima, rekla je u Novoj Varoši resorna ministarka Andjelka Atanasković.

  Sredstva su namenjena za nabavku opreme, podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte, za pomoć početnicima u biznisu, i po prvi put za program namenjen ženama i mladima, rekla je ministarka koja je upoznala privrednike Nove Varoši sa programima podrške.

  “Mnogi privrednici iz Nove Varoši već koriste sredstva Fonda za razvoj, ali i Ministarstva privrede, što pokazuje da nas vide kao nekoga kome mogu uvek da se obrate, na koga mogu da se oslone i ko može da im pomogne”, rekla je Atanasković.

  Ona je obišla kompaniju Zlatarplast, koja zapošljava 300 radnika i čine je tri osnovne celine – prerada plastičnih masa, fabrika gume i hladnjača, kao i preduzeće Trgovina Avdić, koja se nalazi u Poslovnoj zoni Inova.

  Privrednici su tokom sastanka ukazali na nedaće sa kojima se susreću u toj opštini, a kao jedan od osnovnih problema naveli su nedostatak radne snage.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE