Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dijana Hrkalović u pritvoru, oglasio se i Vučić

  Bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović Specijalni sud odredio je pritvor do 30 dana.

  Pritvor joj je odredio sudija za prethodni postupak, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal zbog okolnosti koje ukazuju da će uticati na svedoke.

  Nakon zajedničkog rada MUP, Sektora unutrašnje kontrole i Tužilaštva a organizovani kriminal, podneta je krivična projava protiv Dijane Hrkalović za trgovinu uticajem i Dejana Milenkovića nekadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije zbog zloupotrebe službenog položaja.

  Milenković je dao iskaz u MUP, a Hrkalovićeva u Tužilaštvu nakon čega je podnet predlog za određivanje pritvora protiv nekadašnje državne sekretarke.

  Prethodno je nekadašnja državna sekretarka privedena, a pretresen je i stan Hrkalovićeve.

  Tanjug je ranije javio da je privedena zbog sumnje da je uklanjala dokaze posle ubistva Vlastimira Miloševića u Ulici 27. marta, koje je u javnosti poznato kao „ubistvo na šinama“.

  Za to ubistvo je bio osumnjičen, a potom oslobođen Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja.

  Hrkalović je početkom marta odbila poligrafsko ispitivanje, ali je četiri sata ispitivana u svojstvu građanina u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, povodom navodne povezanosti sa Darkom Elezom i Veljkom Belivukom.

  Ona je bila ispitivana i 21. januara u vezi sa aferom sa nezakonitim prisluškivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića, članova njegove porodice i još nekoliko visokih funkcionera, i tada je takođe odbila poligrafsko ispitivanje.

  Na rešenje o pritvoru ona i njeni branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda, porvrđeno je Tanjugu.

  Vučić: Govorili su da ne smem da uhapsim Dijanu Hrkalović

  Predsednik Aleksandar Vučić je na početku svog gostovanja u emisji „Prva tema“ prokomentarisao hapšenje Dijane Hrkalović.

  „Reč je o dokazima koje poseduju nadležni državni organi, a vezano za ubistvo gospodina Miloševića. Posle toga pretpostavljam da je menjan DNK, a da su neki ljudi oslobađani umesto da budu osuđeni. Pretpostavljam da je to jedan od razloga“, rekao je Vučić.

  „Mi znamo ko je izvršio likvidaciju gospodina Miloševića, ja sam o tome već govorio, ali ne bih da vršim pritisak na nadležne organe. Policija u tom slučaju ima čvrste i nedvosmislene dokaze“, rekao je.

  „Šta god da se uradi, uvek sam za nešto kriv. Govorili su mesecima da ne smem da uhapsim Dijanu Hrkalović, ne znam zbog čega sve…Kao što vidite ova država ima svoje organe i mehanizme. Odmah nakon što je uhapšena, promenili su priču“, rekao je Vučić.

  Izvor: RTS, Tanjug, NovaS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE