Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Priština „ne da“ taksu na srpsko brašno

  Kosovski ministar trgovine i industrije Bajram Hasani izjavio je da Priština „uprkos pretnjama iz Srbije“, neće promeniti odluku o uvođenju takse na uvoz brašna.

  Prištinska televizija KTV je prenela da je Hasani najavio mogućnost uvođenja i drugih antidamping taksi, kao i mogućnost povlačenja Kosova iz zone CEFTA.

  On je potvrdio da će učestvovati na sastanku sekretarijata CEFTA u Beogradu, gde će Kosovo preuzeti presedavanje tom organizacijom.

  Po podacima Carine Kosova, od januara do kraja oktobra na Kosovo je uvezeno više od 23.000 tona brašna, vrednosti od pet miliona evra.

  Ministarstvo trgovine i industrije Kosova uvelo je zaštitnu meru za domaće trgovce brašnom tako što je od 23. oktobra za brašno koje se uvozi iz Srbije, uvedena tarifa od 0,04 centa.

  Po navodima kosovskih medija, ta odluka je doneta posle žalbi kompanije „M i Silosi“ i Udruženja mlinara Kosova i pošto je konstatovano da se brašno iz Srbije uvozi na Kosovo po cenama koje su manje od tržišne vrednosti, odnosno ispod cene proizvodnje.

  Ministarstvo trgovine i industrije ocenilo je da se time dovodi u pitanje fukcionisanje mlinarske industrije na Kosovu. U odluci se navodi i da će neprekidno pratiti efekte uvedenih mera i reagovati zavisno od kretanja na tržištu.
  [preporucene_vesti ids=“278356″]

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE