Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Muška odbojkaška reprezentacija Srbije ispred hotela Grand Kopaonik

  Ženska i muška odbojkaška reprezentacija Srbije završili pripreme u hotelu Grand

  Kopaonik je u letnjim mesecima privlačan, kako turistima koji u njemu nalaze svoj raj u prirodi, tako i profesionalnim sportistima, klubovima i kampovima koji ovde nailaze na savršene uslove za trening i boravak istovremeno mlađih i iskusnih sportista. Čist planinski vazduh, veliki broj sunčanih sati i povoljna klima razlozi su zbog kojih vrhunski sportisti baš ovu planinu biraju za svoje pripreme, kao i hotel Grand Kopaonik zbog nenadmašnih sportskih sadržaja.

  Pored vrhunskog komfora, sportistima su na raspolaganju otvoreni i zatvoreni bazen, kao i spa i wellness sadržaji na 2000 m², prostrana teretana ali i sportska sala, jedina te vrste na Kopaoniku, sa površinom od 1000 m² i terenima za odbojku, rukomet, košarku i mali fudbal. Samim tim, ovaj hotel je već tradicionalni domaćin sportistima i ekipama koje za svoje pripreme biraju baš Kopaonik, a mnogi od njih su upravo sa ovog mesta otišli na brojna svetska takmičenja, neretko se vraćajući sa najvećim priznanjima.

  Trening muške odbojkaške reprezentacije u hotelu Grand

  Trening muške odbojkaške reprezentacije u hotelu Grand

  Ovog leta, upravo na Kopaoniku, u jedinstvenim uslovima hotela Grand, pripremale su se muška odbojkaška reprezentacija Srbije, za Svetsko prvenstvo u Sloveniji i Poljskoj koje je počelo danas, a ženska odbojkaška reprezentacija Srbije za Svetsko prvenstvo koje počinje u Holandiji i Poljskoj od 23. septembra.

  „Nije nam prvi put da boravimo ovde, ranija iskustva sa Kopaonikom i hotelom Grand su izvanredna, a ovog puta je i još bolje, kako je hotel renoviran. Dvorana ima svoju toplinu i sve ono što je potrebno. Hotel sa svojim sadržajima za oporavak igrača, bazenom, saunom i svim ostalim, daje nam najveće moguće uslove za vrhunski rad, a Kopaonik pruža klimatske uslove jako dobre za period priprema“ rekao je selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković, koji se osvrnuo i na očekivanja od Svetskog prvenstva, na koje muška odbojkaška reprezentacija odlazi:

  Ženska odbojkaška reprezentacija ispred hotela Grand Kopaonik

  Ženska odbojkaška reprezentacija ispred hotela Grand Kopaonik

  „Mislim da je Ukrajina najteži protivnik, pre svega zato što će to biti otvaranje Svetskog prvenstva. Svetsko prvenstvo je veliko takmičenje, pa i ostalim protivnicima, Portoriku i Tunisu, pristupamo sa najvećom mogućom pažnjom i najvećim mogućim motivom. Iz te grupe moramo da izađemo sa što boljim rezultatom kako bismo u osmini finala imali, koliko toliko, lakšeg protivnika. Medalja je veliki izazov za sve, teško je obećavati je, ali borbu nam niko ne može oduzeti“, dodao je Kolaković.

  U idealnim uslovima za vrhunski trening ovog leta, osim odbojkaša, trenirali su i polaznici košarkaškog kampa YUBAC, koji više od 30 godina dolaze u ovaj kamp kako bi napravili prve korake sa košarkaškom loptom, unapredili sebe i svoje košarkaške sposobnosti. I ove godine, igru pod obručom vežbali su u sportskoj dvorani hotela Grand gde im je pokazni trening održao naš proslavljeni košarkaš.

  Trening ženske odbojkaške reprezentacije Srbije

  Trening ženske odbojkaške reprezentacije Srbije

  Jedan od polaznika ovog kampa, a sada i njegov suvlasnik, najkorisniji igrač Fajnal fora i MVP Evrolige, Vasilije Micić svaki svoj slobodni trenutak provodi na Kopaoniku, budući da je na ovoj planini i odrastao. Kako je naveo, kamp je idealno mesto gde deca mogu da naprave prve košarkaške korake, ali i da se upoznaju, druže, izgrade nova prijateljstva i uživaju u igri.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Andrej Nihil

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE