Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Princ Filip: Zločin nad kulturno-istorijskim nasleđem

  Nije kulturno-istorijsko nasleđe našeg naroda privatno vlasništvo da se njime trguje i da se od njega pravi biznis, smatra princ Filip Karađorđević.

  On je u intervjuu za Danas, povodom godišnjice od ubistva kralja Aleksandra I Ujedinitelja u Marseju 1934. godine, rekao da ono što je kulturno-istorijsko nasleđe jedne države pripada čitavom narodu i ništa ne može da se radi mimo narodne i mimo narodnog interesa.

  „I ova tema neće proći zaboravljena, tome se mora stati na put i ja ću se lično zauzeti za to, u komunikaciji sam i sa ekspertima za ovu oblast i na međunarodnom nivou i vrlo brzo ću informisati javnost o daljim koracima“, naveo je Karađorđević.

  On je dodao da se njegova supruga Danica i on zalažu za očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa naše zemlje.

  „Ne postoji nikakvo opravdanje za rušenje objekata od kulturno-istorijskog značaja kada postoji restauracija. Rušenje dela „Arkade“ u parku Bukovičke banje je narušavanje jedne epohe i našeg identiteta. Smatram da nema dovoljno jakih zakona koji bi sprečili zločin koji se svakodnevno dešava na teritoriji cele Srbije, ali i Beograda gde postoje objekti od visokog kulturnog i istorijskog značaja koji se u poslednje vreme na vrlo sumnjive i pre svega nedopustive načine devastiraju i ruše“, objasnio je princ.

  Izvor: Danas

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE