Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prezaduženo niško JKP se zadužuje za 740 hiljada EUR

  Iako je 2020. godinu, prema zvaničnom izveštaju, završilo kao drugo najzaduženije niško preduzeće, Javno komunalno preduzeće Mediana dobilo je odobrenje od Gradskog veća da se zaduži 740.000 evra.

  Kada će novac biti podignut i za šta će konkretno biti utrošen nije poznato, jer iz Mediane još nisu odgovorili na pitanja novinara, pišu Južne vesti.

  Skoro 403 miliona dinara je bila kreditna zaduženost ovog komunalnog preduzeća na kraju 2020. godine, skoro 100 miliona više od trećeg najzaduženijeg Vodovoda sa oko 320 miliona dinara u kreditima.

  Mediana svoju finansijsku vezanost za banke može dodatno da uveća ukoliko podigne novi kredit koji je nedavno odobrilo Gradsko veće.

  Gradsko veće Grada Niša je saglasno da se JKP Mediana Niš odobri zaduženje po investicionom kreditu za nabavku opreme za obavljanje delatnosti preduzeća, u iznosu od 740.000,00 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, u skladu sa Odlukom Nadzornog odbora JKP Mediana Niš broj 17293/NO/216-2 od 01.07.2021. godine, piše u odluci Veća.

  Kako se vidi, reč je o investicionom kreditu koji bi trebalo da se iskoristi za nabavku opreme, ali šta je plan kupovine nije poznato.

  Novi v.d. direktora Ivan Mihajlović je novinarima dao mejl adresu na koju su oni pre nekoliko dana po dogovoru poslali pitanja, ali odgovora još nema.

  Podsetimo, Mediana je u oktobru prošle godine imala šest kredita za tekuće poslovanje.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: printscreen_mediana

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE