Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prevaziđite sve svoje strahove uz pet mudrih saveta

  Bilo da vas strahovi ‘koče’ u intimnom ili profesionalnom segmentu života, pravilo je isto: morate se suočiti sa njima, pobiti svoju iracionalnost, steći mentalnu snagu i krupnim koracima krenuti ka napred. Verovatno ste nebrojano mnogo puta propustili dobre prilike ili izazvali nelagodne situacije, samo zato što ste bili uplašeni. Strah izaziva negativnost, plašljivost, pa čak i uplakanost i ljutnju… Oslobodite se svojih strahova što pre!

  Ovih pet mudrih izjava mogu vam pomoći u prevazilaženju strahova:

  Ničega se u životu ne treba plašiti – treba ga razumeti.

  Vaši strahovi su često iracionalni, jer su uzrokovani neshvatanjem određenih stvari, dok one same po sebi nisu ‘zastrašujuće’. Promenite okvir i suštinu stvari koje vas plaše, naučite više o njima, i to će promeniti prirodu vašeg straha.

  Bori se sa svojim strahova i bićeš u večnoj borbi; suoči se sa njima, i zauvek ćeš biti slobodan.

  Kada se suočite sa njima, strahovi često ne izgledaju tako ‘strašno’. Na primer, ako imate strah od visine, kada se nađete na nekom visokom mestu, nemojte odmah da paničite u želji da što pre siđete dole, već udahnite duboko, pogledajte ispred sebe i skupite snagu da ostanete tu gde jeste. Prvi put će biti najteži, svaki sledeći će biti lakši i uspešniji.

  Svi treba da krenemo da živimo pre nego što ostarimo. Strah je glup. Kao i žaljenje.

  Možda svoj strah doživljavate više ozbiljnim, nego glupim, ali shvatićete vremenom da niste bili u pravu kada ste ‘propuštali život’, jer ste bili uplašeni. Svako iskustvo koje vam ne da da idete napred, i da iskusite nova, potrebna iskustva, jeste ono koje vam troši vreme, koje nije smisleno i zbog kojeg ćete se kajati.

  Uradi nešto čega se plašiš, i nastavi sa tim. Ovo je najbrži i najsigurniji način svih pobeda nad strahom, ikada.

  Povlačenjem u sebe i svoje strahove, još više ih pojačavate i dajete im na značaju. Budite odlučni, uporni i strpljivi u svojim namerama, i ne dozvolite da vaše iracionalne emocije nadjačaju sve potencijalno dobre rezultate i uspehe.

  Ne plaši se grešaka. Upoznaćeš neuspeh. Nastavi da dosežeš.

  ‘Ne’ nikada nije konačno, i neuspeh nikada nije fatalan. Sve što vas je ‘ukopalo’ u mesto, možete da prevaziđete; ne brinete o onome što je bilo, već mislite o onome što će biti. Ne gledajte u prošlosti analizirajući greške, već se okrenite budućnosti i radite na novim, uspešnim rezultatima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE