Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Instagram, pretplata

  Instagram i Facebook uvode plaćenu PRETPLATU na verifikaciju

  Meta uvodi novu uslugu plaćene pretplate pod nazivom Meta Verified na Facebook-u i Instagramu, najavio je izvršni direktor Mark Zakerberg u nedelju.

  Za 11,99 dolara mesečno na vebu i 14,99 USD mesečno na iOS-u, korisnici na Instagramu i Facebook-u će moći da podnesu svoj državni identifikacioni dokument i dobiju plavu značku za verifikaciju. Usluga će ove nedelje biti uvedena u Australiji i Novom Zelandu, a kasnije i u više zemalja, rekao je Zakerberg.

  „Nova funkcija se odnosi na povećanje autentičnosti i bezbednosti svih naših usluga“, napisao je Zakerberg u postu, prenosi CNBC.

  Meta je odobravala verifikaciju značajnim korisnicima kao što su političari, rukovodioci, zaposleni u medijima i organizacije kako bi signalizirali njihov legitimitet. Nova pretplatnička usluga kompanije je slična Tviterovoj obnovljenoj usluzi pod nazivom Twitter Blue, koja korisnicima takođe daje značku za verifikaciju ako plaćaju mesečnu naknadu.

  meta

  Meta, Facebook i Instagram pretplata (AP Photo/Godofredo A. Vásquez, File)

  Pretplata na Twitter Blue

  Twitter je pokrenuo svoju ažuriranu uslugu pretplate na Twitter Blue u decembru nakon što je novi vlasnik kompanije Ilon Musk povukao i odložio početno lansiranje. Izvršni direktor Tesle i SpaceX-a, koji je kupio Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru, rekao je da će novi sistem verifikacije biti „odličan nivo“ i dati „moć ljudima“.

  Twitter Blue je nakratko pokrenut u novembru, ali je povučen nakon što su korisnici zloupotrebili novu plaćenu opciju lažno predstavljajući poznate ličnosti i brendove.

  tviter, pretplata

  Tviter, pretplata (Unsplash)

  Zaštita od lažnog predstavljanja

  Portparol kompanije Meta rekao je u nedelju da postoji zaštita od lažnog predstavljanja sa Meta verifikovanim pretplatama. Da bi se kvalifikovali, korisnici moraju da imaju najmanje 18 godina, da ispunjavaju minimalne zahteve za aktivnost naloga i da dostave državni identifikacioni dokument koji odgovara imenu i fotografiji njihovog profila. Pretplate će takođe uključivati „proaktivno praćenje“ lažnog predstavljanja na nalogu, kaže portparol.

  Mask je otvoreno govorio o svojoj nameri da na kraju ukloni značke sa Twitter naloga koji su verifikovani pre lansiranja Twitter Blue-a, ali Meta neće praviti promene na nalozima koji su već verifikovani dok kompanija testira svoju uslugu, rekao je portparol.

  Kompanije trenutno ne ispunjavaju uslove da se prijave za Meta Verified, a gigant je rekao da korisnici neće moći da promene ime svog profila, korisničko ime, datum rođenja ili fotografiju profila bez ponovnog prolaska procesa prijave.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash, Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE