Prestolonaslednik: "Srećno sine, ali to se tako ne radi"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prestolonaslednik: “Srećno sine, ali to se tako ne radi”

  Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević poželeo je sve najbolje u budućnosti najstarijem sinu Petru Karađorđeviću, koji je nedavno odlučio da se povuče i svoja potencijalna prava prenese na brata Filipa, ali je naglasio da postupak “nije sproveden u skladu sa tradicijom kraljevske porodice”.

  “Povodom povlačenja mog najstarijeg sina princa Petra iz linije nasleđivanja kraljevske porodice, želim mu sve najbolje u budućnosti, dobro zdravlje i svu sreću. Cenim njegovu iskrenost u vezi teške odluke koju je doneo”, naveo je u saopštenju Aleksandar Karađorđević.

  Prestolonaslednik je istakao da je to pitanje prebrzo pokrenuto, u trenutku kada se on nalazio u inostranstvu, kao i da “nije sprovedeno u skladu sa tradicijom i normama kraljevske porodice i porodičnim pravilnikom”.

  “Ovaj događaj i prateća procedura se nisu odigrali u kraljevskom dvoru, u Srbiji, uz moje prisustvo i autoritet kao starešine porodice, uz blagoslov naše svete crkve i uz učešće Krunskog saveta u procesu, nego se sve desilo u inostranstvu, bez valjanog razloga za obavljanje tako važne stvari daleko od naše otadžbine”, kazao je on.

  Petar Karađorđević saopštio je u četvrtak da je odluku da “abdicira” doneo jer je “u interesu dinastije da princ naslednik sa svojom porodicom živi u Srbiji”, a da on “svoj život nastavlja u Sevilji”.

  Princ Petar Karađorđević abdicirao u korist brata Filipa

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE