Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nema veze sa sankcijama: Vučić otkrio na šta se odnosilo „nazovi me za 60 dana“

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je američki senator Kris Marfi u svom autorskom tekstu precizno preneo Vučićeve reči „nazovi me za 60 dana i proveri da li sam uradio ono što sam ti rekao da ću uraditi“, ali da se to nije odnosilo na uvođenje sankcija Rusiji.

  Odgovarajući na pitanja novinara nakon vojnog prikaza „Štit 2022“ u Batajnici, Vučić je istakao da se taj deo razgovora „ticao jednog specifičnog projekta“, ali nije želeo da kaže o kakvom je projektu reč.

  „Računam da biste vi bili najsrećniji da ja uvedem sankcije Rusiji, jer to žele svi oni koje ste podržavali, vi i vaš vlasnik“, obratio se Vučić novinaru televizije N1 i poručio da njegova pitanja nemaju nikakvog smisla.

  foto: Ministarstvo odbrane

  Kada je reč o minama proizvedenim u Srbiji koje su viđene na ukrajinskom ratištu, Vučić je rekao da su mine isporučene ranije, dok nije bilo rata.

  Vučić je naveo da će on kao predsednik u narednih pet godina donositi odluke u interesu Srbije.

  „Baš me briga za Amerikance, baš me briga za Ruse i Evropljane, makar sam na svetu ostao, samo ću raditi u korist svoje države“, rekao je Vučić.

  Francuski Rafali, ali i britanski Tajfuni i kineski L-15

  Pixabay

  Predsednik najkasnije početkom naredne godine očekuje dogovor sa Francuskom o nabavci, kako je rekao, „šest plus šest“ ili 12 novih lovačkih aviona Rafal.

  Takođe, očekuje početak razgovora sa Velikom Britanijom o eventualnoj nabavci 12 do 14 aviona Tajfun.

  On je kazao i da se razmišlja o nabavci više tipova lovaca-bombardera poput kineskog L-15, mada, kako je dodao, nisu počeli pregovori sa kineskom stranom na tu temu.

  foto: Ministarstvo odbrane

  Upitan koliko je koštala nabavka kineskog PVO sistema FK-3, Vučić je kazao da je cena bila „veoma, veoma povoljna“, ali nije precizirao iznos.

  „Odnos cene i kvaliteta je gotovo neverovatan, tri do četiri puta je jeftiniji u odnosu na konkurenciju“, kazao je Vučić.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE