Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemačka

  PRESKUP život za strane radnike u Nemačkoj

  Za radnike koji dolaze u Nemačku izvan Evropske unije život je znatno skuplji nego kod kuće. U nekim zemljama troškovi su gotovo 70 odsto manji nego u najvećoj evropskoj privredi.

  Prema podacima Saveznog zavoda za statistiku, troškovi života u Indiji i Egiptu u 2021. bili su 67 odsto niži nego u Nemačkoj. U Gruziji, Vijetnamu i Tunisu robe i usluge koštaju 60 odsto manje. U SAD su pak troškovi života bili sedam odsto veći.

  Životni troškovi značajno su manji i u zemljama Balkana. U Severnoj Makedoniji cene su upola niže nego u Nemačkoj, a slede BiH i Albanija (41 odsto niže). te Srbija sa 39 odsto nižim životnim troškovima.

  Nakon Egipta, Tunis je bio najjeftiniji na afričkom kontinentu u odnosu na Nemačku, a slede ga Gana i Senegal, gde su troškovi života bili gotovo upola jeftiniji nego u Nemačkoj. U Maroku se živi 44 odsto jeftinije.

  Radnici u Vijetnamu takođe su živeli znatno jeftinije nego u Nemačkoj, a kvalifikovani radnici sa Tajlanda i Filipina kod kuće su imali otprilike upola niže troškove života. U Kini je pak nivo cena niži za 24 procenta.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE