Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Preminuo kultni reditelj i to putem eutanazije

  Francusko-švajcarski reditelj Žan-Lik Godar (Jeqan-Luc Godard) otac „Novog talasa“, koji je umro u 92. godini pribegao je asistiranom samoubistvu, potvrdio je savetnik porodice.

  „Godar je pribegao potpomognutom dobrovoljnom odlasku koje je legalno u Švajcarskoj posle ‘više invalidnih patologija’ prema navodima medicinskog izveštaja“, rekao je savetnik porodice Patrik Žanre potvrđujući informaciju objavljenu u listu Liberasjon (Liberation).

  Francusko-švajcarski reditelj, najznačajniji predstavnik francuskog „Novog talasa“, filmovima „Do poslednjeg daha“ (1959) i „Prezir“ (1963) napravio je revoluciju u filmskoj istoriji.

  Godar je režirao i filmove „Živeti svoj život“, „Neobična banda“, „Ludi Pjero“, „Alfavil“, „Muški rod ženski rod“ i „Film socijalizam“.

  Potpomognuto samoubistvo je dozvoljeno u Švajcarskoj pod određenim uslovima. U načelu u tome nema prava da učestvuje osoba ili organizacija podstaknuto „egoističnim motivima“, ali organizacije kao što je Exit pružaju mogućnost asistiranog samoubistva u okviru medicinskog kodeksa.

  Ta organizacija je ispratila gotovo 1.400 ljudi u smrt u 2021.godini, a poslednjih godina praksa asistiranog ubistva raste u Švajcarskoj.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE