Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Premijerki nisu jasni protesti

  Ana Brnabić je, gostujući u emisiji OKO na RTS-u, rekla rekla je da nikada veći budžet nije obezbeđen za prosvetu i kulturu, i dodala da, ako o nečemu Vlada vodi računa, to je reforma obrazovanja.

  Za obrazovanje je, kaže, izdvojen novac i preko Ministarstva prosvete, ali i preko Ministarstva trgovine i budžeta za „Telekom“ koji će raditi na povezivanju škola na internet.

  Pored toga, istakla je, urađena je i studija na Elektrotehničkom fakultetu o potrebama škola u Srbiji kako bi se napravile škole potrebne omladini.

  Govoreći o povećanjima plata i penzija, Branbićeva je rekla da je realno očekivati povećanje plata u 2019. godini, ali da će se nastaviti i s povećanjem penzija.

  Govoreći o mogućoj rekonstrukciji Vlade, Brnabićeva je rekla da u ovom trenutku rekonstrukcija nije opcija.

  „Previše je stvari sada. Najvažnija stvar nam je dugoročna normalizacija i stabilizacija, da izađemo iz zamrznutog konflikta. Pokušavamo da to rešimo. Nama treba jaka, stabilna Srbija. Ministri su tu da rade danonoćno a ne da se vozikaju, piju visku, primaju ljude. Ponašam se kao da će sutra biti izbori. Ni meni ni vladi to sada nije ni problem ni izazov, bitno mi je šta smo uradili“, ističe Brnabićeva.

  Na konstataciju da je mnogi smatraju premijerkom za digitalizaciju, predsednica Vlade je rekla da to razume kao poruku da dobro radi svoj posao.

  To je, kaže, jedini način da se povećaju plate, da mladi ostanu u zemlji, da se Srbija takmiči s drugima po tome kako je pametna i sposobna njena radna snaga, a ne po tome kako joj je jeftina radna snaga.

  Kako ističe, od prethodne vlade na čelu sa Aleksandrom Vučićem nasledila je stabilnu ekonomiju i njen je zadatak da obezbedi sledećoj vladi dalji rast, a to je moguće samo inovacijama.

  Predsednica Vlade komentarisala je i proteste protiv nasilja koji se nekoliko subota unazad održavaju u Beogradu, rekavši da su protesti legitimni te da „nisu ni prvi ni poslednji“.

  „Oni mogu da se šetaju mirno koliko god puta hoće“, rekla je Brnabićeva.

  Predsednica Vlade ističe da je dugo razmišljala o protestima posle, kaže, svih frustracija oko toga koliko nam je zemlja bila zapuštena.

  „Razmišljam šta je to oko čega se ne slažimo. Oni protestuju sa ljudima koji su 2006. izmenili Ustav mnogo više od onoga što ga mi sada menjamo, bez slanja Venecijanskog komisiji na mišljenje, bez javne rasprave. Kada je 2011. menjana medijska strategija, u toj radnoj grupi je bio jedan predstavnik novinarskih udruženja i usvojena je na telefonskoj sednici. Da li tu vladavinu prava hoćemo?“, upitala je Brnabićeva.

  Trudi se, kaže, da sluša sve građane, posebno one koji se ne slažu sa Vladom kako bi čula šta sve može da se uradi bolje. Ipak, kaže, protesti joj nisu jasni.

  „Kažu da smo mi uništili obrazovanje, a mi uveli digitalizaciju kao predmet a njima izborni predmet bio ‘Ruke u testu'“, ističe predsednica Vlade.

  Izvor: RTS

  Foto: RTS screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Katjusa Stamenkovic

   Neka pogleda samo deo novca izdvojen za kulturu u opstini Zemun, za leto u Batajnici, koliko je DATO kulturi!!!!!! To je deo o kome znam nesto.

  • KORACI

   Premijrka misli da se izborni predmet " Ruke u testu" odnosi na pravljenje testa u naćvama. E blago nama....ma ne, radi se o razvijanju kritičkog mišljanja, razvianju istraživačkih spososbnosti kod dece...izvođenju raznih ogleda.....Pa šta je u tome loše?

  • Krasniqi

   Ja sam dosao ubedjen do zaklucka da dok postoji i jedan jedini srbin nikada nece biti mira na ovoj Planeti.

   • Kosovo je SRBIJA

    U pravu si Krasniqi. Nece biti mira na ovoj planeti za vas kozojebače :D

   • Bakljave&Tuljumbe

    tzv." goatfuckers"...

   • Nebojsa

    Vi sto otimate neciju zemlju ste za Mir? Eto i ja sam dosao do zakljucka da su siptari veoma bolestan narod.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE