Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ana brnabić

  Premijerka uverena da Srbiji neće ukinuti bezvizni režim

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da bi ukidanje bezviznog režima građanima Srbije za putovanja u EU bilo bez presedana i da ne misli da realno postoji takva mogućnost.

  „Ne mislim da realno postoji takva mogućnost. To bi bilo bez presedana. To ne bi bilo u skladu sa evropskim vrednostima ni međunarodnim pravom, tako da ne verujem da smo mi blizu toga“, rekla je Brnabić novinarima na predstavljanju istraživanja Američke privredne komore o poslovnoj klimi u Srbiji i poverenju investitora.

  Predstavnički dom holandskog parlamenta, kako su preneli beogradski mediji, usvojio je 8. decembra rezoluciju kojom poziva svoju vladu da se u Briselu založi za privremenu suspenziju bezviznog režima za Srbiju, ukoliko se Srbija ne usaglasi sa viznom i spoljnom politikom Evropske unije, odnosno ako ne uvede sankcije Rusiji.

  Za eventualnu odluku o suspenziji bezviznog režima za neku od zemalja sa „bele šengenske liste“ potrebno je da Evropska komisija razmotri situaciju na terenu i da sačini preporuku a potom da za to glasa kvalifikovana većina zemalja članica EU.

  Prema njenoj oceni, kriza na Kosovu može ugroziti strane investicije u Srbiji, nisku stopu nezaposlenosti, rast plata i penzija i infrastrukturne projekte.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE