Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica JELENA PRICA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica JELENA PRICA

  Poslovna mama trenutno ne nosi štikle i ne šminka se. Ne ustaje ujutru da namešta frizuru i pegla stvari za posao. Poslovna mama umesto poljupca na vratima i „Vidimo se u pet“, sada kaže „Dobro jutro, šta ćemo za doručak?“. Njene kolege za stolom sada su predškolci, osnovci, srednjoškolci… Na sastancima se priča o Pitagorinoj teoremi, uče se pesmice, prave se kolaži.

  Ipak, BIZmama mora i da radi. Istina je da njeno radno vreme nikada nije trajalo od 9h-17h, ali je sada možda mnogo teže nego pre da se sve obaveze usklade. Kroz našu akciju pod nazivom BIZmame upravo želimo da pokažemo svakodnevnicu majke koja je u ovoj situaciji i učiteljica i kuvarica i uspešna poslovna žena, brižna majka i supruga i još mnogo toga.

  Naša BIZmama ovog puta je Jelena Prica, senior konsultant, People & Organisation, PwC Srbija.

  Kako ste se prilagodili ovim uslovima rada?

  Bilo je vrlo lako, uz punu podršku poslodavca koji je učinio sve da postojećom tehnologijom i pozitivnim stavom, moj rad od kuće zaista izgleda kao i sedenje u kancelariji (samo bez super udobne kancelarijske stolice koja mi nedostaje :)).

  Da li ste otkrili neku novu SUPER MOĆ?

  Biti odgovoran na svim poljima, uz želju i energiju da rezultat bude isporučen sa 100 odsto efikasnosti, može samo Marvelov junak, što ja nisam. No, iako nemam super moći, odlučila sam da iskoristim svoje veštine planiranja. Zajedno sa ukućanima dogovorili smo i napravili dnevni plan aktivnosti, napisali ga na papiru i stavili na vidljivo mesto, uz trud i volju da svakodnevno ispunimo planiramo. Od tog trenutka, kao da smo napravili dobar recept za kvalitetan i normalan balans rada od kuće i vremena za porodicu.

  Da li postoje neke pozitivne strane ovakvog načina rada?

  Iz svake situacije u kojoj se nalazimo možemo da izvučemo pozitivne strane. Ma koliko god na prvi pogled izgledalo teško, zahtevno i sigurno neuobičajeno da se napravi balans, dobila sam više vremena koje provodim sa porodicom, a samim tim i kvalitetniji prostor da osmislimo zajedničke aktivnosti. Kad radite od kuće, ne gubite vreme u prevozu, na putu do i od posla, što je na nedeljnom nivou velika ušteda. I upravo to vreme može vrlo lepo i pametno da se iskoristi. To je ono što mi je punilo baterije za svaki naredni poslovni dan.

  Šta vam je najteže palo?

  Pronaći balans bilo je najizazovnije. Pred nama je bio veliki izazov da se radne obaveze od 9 do 17 časova urade kvalitetno, a u isto vreme pripremi ručak, pomogne detetu u razumevanju onlajn škole i gradiva, telefonira sa klijentima i poreskom upravom. Odlazak na posao, u kancelariju omogućava pun fokus na poslovne aktivnosti, dok obaveze kod kuće čekaju na povratak u poslepodnevnim časovima.

  Savet za sve mame koje su u sličnoj situaciji: 

  Evo jednog super recepta za koji vam je potrebno nekoliko sastojaka:

  – svi članovi porodice

  – smiren i pozitivan razgovor

  – parče papira

  – olovke različitih boja

  – plan koji odgovara svima

  – ljubav

  Sve ovo ubacite u jednu sobu sa ukućanima i trebalo bi da je gotovo za 10-15 minuta.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE