Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica IVANA CANIĆ

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica IVANA CANIĆ

  Poslovna mama trenutno ne nosi štikle i ne šminka se. Ne ustaje ujutru da namešta frizuru i pegla stvari za posao. Poslovna mama umesto poljupca na vratima i „Vidimo se u pet“, sada kaže „Dobro jutro, šta ćemo za doručak?“. Njene kolege za stolom sada su predškolci, osnovci, srednjoškolci… Na sastancima se priča o Pitagorinoj teoremi, uče se pesmice, prave se kolaži.

  Ipak, BIZmama mora i da radi. Istina je da njeno radno vreme nikada nije trajalo od 9h-17h, ali je sada možda mnogo teže nego pre da se sve obaveze usklade. Kroz našu akciju pod nazivom BIZmame upravo želimo da pokažemo svakodnevnicu majke koja je u ovoj situaciji i učiteljica i kuvarica i uspešna poslovna žena, brižna majka i supruga i još mnogo toga.

  Predstavljamo još jednu BIZmamu Ivanu Canić, direktora sektora za ljudske resurse u Strauss Adriatic-u.

  Kako ste se prilagodili ovim uslovima rada?

  Rad od kuće je benefit koji zaposleni u mojoj kompaniji već imaju tako da nije novina za mene. Ono što je zahtevalo prilagođavanje je trajanje: dugo vreme bez direktnog kontakta sa kolegama što nije smanjilo moju efikasnost ali je uticalo na motivaciju: rad je lepši u direktnom kontaktu sa ljudima.

  Da li ste otkrili neku novu SUPER MOĆ?

  Verovala sam da nisam vična kuvanju i spremanju, ali me je rad u kućnim uslovima inspirisao da počnem da spremam neka slatka i slana jela. To nije baš super moć, ali je novootkriveno tokom ovog perioda. Takođe, osvežila sam svoje sećanje na matematičko računanje raznih površina i jednačina prolazeći gradivo sa mojom ćerkom.

  Da li postoje neke pozitivne strane ovakvog načina rada?

  Pozitivne strane ovog načina rada su neka vrsta fleksibilnosti u organizaciji: neki ljudi nisu jutarnji tipovi i ovaj način rad im omogućava da kreiraju svoju dinamiku i budu efikasniji.

  Šta vam je najteže palo?

  Najteže mi je palo to što mi nedostaje prisustvo u firmi, kafa sa kolegama, razgovori sa saradnicima koji nisu onlajn. Nedostaje mi redovna rutina u mojoj firmi.

  Savet za sve mame koje su u sličnoj situaciji:

  Savet za mame je da probaju da smanje svoj stres kada koordinišu puno aktivnosti jer je stres ponekad nužno zlo (nabavka, deca, posao, kućni poslovi…). Da probaju da nađu vreme za sebe i za ono što ih ispunjava, kako bi bile uspešne i efikasne u svemu što rade. Domaći zadaci mogu da se urade i kasnije, neki kućni poslovi mogu da sačekaju jer je mnogo važnije da mama bude raspoložena i da odvoji vreme da, na primer, na miru popije svoju kafu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Komentari

  • MLADJAN

   Ja bi angazovao 3 zene da mi pomazu : kuvaricu ,dadilju za dete i cistacicu. Ne bi imao strpljenja da pomazem detetu da savlada gradivo pa bi angazovao privatnog profesora. Dete bi vidjao samo za vecerom .

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE