Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica ALEKSANDRA DŽAFEROVIĆ

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica ALEKSANDRA DŽAFEROVIĆ

  Poslovna mama trenutno ne nosi štikle i ne šminka se. Ne ustaje ujutru da namešta frizuru i pegla stvari za posao. Poslovna mama umesto poljupca na vratima i „Vidimo se u pet“, sada kaže „Dobro jutro, šta ćemo za doručak?“. Njene kolege za stolom sada su predškolci, osnovci, srednjoškolci… Na sastancima se priča o Pitagorinoj teoremi, uče se pesmice, prave se kolaži.

  Ipak, BIZmama mora i da radi. Istina je da njeno radno vreme nikada nije trajalo od 9h-17h, ali je sada možda mnogo teže nego pre da se sve obaveze usklade. Kroz našu akciju pod nazivom BIZmame upravo želimo da pokažemo svakodnevnicu majke koja je u ovoj situaciji i učiteljica i kuvarica i uspešna poslovna žena, brižna majka i supruga i još mnogo toga.

  Ovog puta, naša BIZmama je Aleksandra Džaferović, Corporate Communication Manager u Eurobanci.

  Kako ste se prilagodili novim uslovima rada?

  Za 13 godina, koliko sam već deo korporativnih komunikacija u Eurobanci, imali smo brojne okolnosti koje su zahtevale brzo prilagođavanje, ali je aktuelna situacija sa korona virusom bila jedna od izazovnijih. Iako kao kompanija imamo pripremljene procedure za različite nepredviđene situacije, ipak je bio izazov u ovako kratkom vremenu organizovati rad od kuće, u potpunosti se prilagoditi onlajn sastancima i sve to uskladiti sa privatnim životom. U početku je bilo teško, “donela” sam posao u kuću, a dnevna soba postala je kancelarija. Ono što je najvažnije, i porodica i ja smo se prilagodili novonastaloj situaciji, pa pored dvoje dece i obimnog posla, stižem i da se bavim nekim davno zapostavljenim obavezama i hobijima.

  Da li ste otkrili neku super moć?

  Shvatila sam da sam, kao i većina žena, mama hobotnica :), da mogu istovremeno da kuvam, radim na planovima i realizujem ih, pričam o tome telefonom i organizujem aktivnosti oko dece. Čini mi se da bolje funkcionišem kada imam više obaveza :). Takođe, postala sam tolerantnija, shvatila sam da sitnice koje bi me nekada izbacile iz takta i nisu toliko važne.

  Da li postoje neke pozitivne strane ovakvog načina rada?

  Najpozitivnija strana je što sada po prvi put provodim ovoliko vremena sa svojom porodicom. Trudimo se da provodimo vreme što kvalitetnije, kuvamo zajedno, igramo društvene igre, pevamo i puno se smejemo da bismo zadržali vedar duh. Ono na šta sam posebno ponosna je, da sam, nakon dugo vremena konačno počela da vežbam, što mi pomaže da zadržim optimizam i osmeh.

  Šta vam je najteže palo?

  Svakako, to što za praznike nisam bila u mogućnosti da vidim roditelje i prijatelje. Takođe, nedostaju mi i kolege…

  Savet za sve mame koje su u sličnoj situaciji?

  Sačuvati pozitivan stav! Trenutna situacija je teška za sve, ali je vremenski ograničena. Kada ovo prođe, uskoro nadam se, zamenićemo papuče štiklama i opet biti one stare, samo malo bolje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE