Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predsednik UO Intese predviđa u kom pravcu ide ekonomija Zapadnog Balkana

  Profesor Đan Marija Gros Pjetro održao je predavanje na Ekonomskom fakultetu na temu „Ekonomski potencijal Zapadnog Balkana“.

  Zemlje Zapadnog Balkana očekuje snažniji privredni oporavak ove i naredne godine, predviđanja su profesora Đan Marija Gros Pjetra, predsednika Upravnog odbora Intesa Sanpaolo, međunarodne bankarske grupacije u čijem sastavu posluje Banca Intesa.

  Na predavanju je predstavio svoja viđenja aktuelne situacije na svetskom i evropskom bankarskom tržištu, kao i ekonomske perspektive država Zapadnog Balkana, uz osvrt na važnost daljeg osnaživanja i razvoja regiona, te njegov potencijal za investiranje i sklapanje bilateralnih partnerstava.

  I pored kratkoročnih neizvesnosti, profesor Gros Pjetro predviđa da će ekonomski rast Zapadnog Balkana nadmašiti rast zapadnoevropskih zemalja, kao i da će napredak zemalja regiona ka članstvu u Evropskoj uniji ojačati njihove kreditne profile kroz snaženje institucija, konkurentnosti, infrastrukture i priliva direktnih stranih investicija.

  Poslovno naučni forum Srbija-Italija, u organizaciji Privredne komore Srbije, uz podršku Italijanske agencije za trgovinu (ITA) i Ambasade Italije u Srbiji, bio je posvećen tehnološkim inovacijama, zelenoj energiji i energetskoj tranziciji, održivoj poljoprivredi, kao i tehnološkim inovacijama u sektoru poljoprivrede i infrastrukture, uz bilateralne razgovore srpskih i italijanskih privrednika.

  Učešće profesora Gros Pjetra, koji je bio deo zvanične italijanske delegacije na događaju, potvrđuje snažnu posvećenost Intesa Sanpaolo grupe Srbiji i njenu opredeljenost da dugoročno razvija svoje poslovanje na srpskom tržištu, navodi se u saopštenju Banke Intesa.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YouTube/Banca Intesa

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE