Predsednik najavio: Danas stiže 100.000 doza "Sputnjika V"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predsednik najavio: Danas stiže 100.000 doza “Sputnjika V”

  U Srbiji danas stiže 100 hiljada prve komponente ruske vakcine “Sputnjik V”, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  On je odgovarajući na pitanje posle obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac rekao da svaki dan moli ambasadorku Kine Čen Bo da isporuka kineskih vakcina bude što pre odnosno oko 1. aprila, kako bi mogli građani Srbije ubrzano da se vakcinišu.

  Molim ambasadorku, i ona ne zna više kako da bude pristojna a da mi ne spusti slušalicu, molim da to bude oko 1. aprila da bismo ubrzano mogli da vakcinišemo. Tu nam je svaki dan veoma značajan”, rekao je Vučić.

  Kad je reč o koronavirusu i novim merama Vučić kaže da je 75 odsto zaraženih građana novim sojem virusa.

  “75 posto zaraženih je zaraženo drugim sojem virusa, taj soj virusa je smrtonosniji, brže ide zaraza. Imamo duplo manje umrlih nego Bosna i Hercegovina koja je duplo manja. O Mađarskoj neću ni da govorim. Mi testiramo ubedljivo najviše. Očigledno da imamo problem, razumem lekare, ali opet imate drugu stranu. Moramo da radimo, moramo da gradimo puteve, jer ćete sutra doći kada budemo se revakcinisali preko 2, 3 miliona ljudi, onda ćete reći: ‘Dajte nam pare’, kao da smo mi krivi za pandemiju”, rekao je Vučić.

  Izvor: Nova.rs

  Foto: Beta/Miloš Miškov

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE