Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predsednik IO Komercijalne banke podneo ostavku jer nema podršku države?

  Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Beograd Aleksander Piker podneo je ostavku na tu funkciju, kao i na funkciju predsednika Nadzornog odbora Komercijalne banke Banjaluka, objavila je Politika.

  Ta informacija potvrđena je listu iz više pouzdanih izvora, pa i iz Vlade Srbije, dok se u Komercijalnoj banci još ne izjašnjavaju.

  Prema nezvaničnim informacijama, Piker je ostavku podneo je nije imao podršku većinskog vlasnika, odnosno države Srbije, za poslovnu strategiju koju je nameravao da sprovede. U Komercijalnoj banci država je vlasnik 41,74 odsto kapitala, a Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) ima udeo od 24,43 odsto.

  Piker je u novembru 2015. godine imenovan za predsednika Izvršnog odbora Komercijalne banke. On je na tu funkciju došao nakon što je prethodni direktor Ivica Smolić podneo ostavku, posle problema sa finansijskim izveštajem banke, podseća Politika.

  On je čelo Komercijalne banke doveden da bi je pripremio za privatizaciju, oročenu za kraj ove i početak naredne godine.

  Izvor: Beta, Politika

  Foto: Komercijalna banka

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE