Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predsednica ASNS: Država ZAKASNILA sa merama, dijagnoza privrede – LOŠA

  Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije, Ranka Savić, tvrdi da je Vlada Srbije zakasnila sa merama protiv epidemije koronavirusa, kao i da je situacija u privredi veoma teška.

  Zatražila je od Vlade Srbije da propiše nove mere pomoći privredi i radnicima, jer nas „u septembru očekuje izuzetno loš socijalno-ekonomski scenario“.

  Ona je za N1 ocenila da je Vlada Srbije zakasnila sa merama protiv koronavirusa, navodeći da poslednje brojke o preminulima i zaraženima govore o tome.

  „Osnovni zahtev koji smo uputili Vladi Srbije je da se hitno donese obavezujući pravni akt o načinima organizovanja poslova u uslovima pandemije koronavirusa, ali sa rigoroznim sankcijama.“

  Mi danas imamo Zakon o zaštiti i bezbednosti na radu, a on ne poznaje pandemiju. Ovo ne traje kratko i bilo je isuviše vremena da vlada donese jedan akt, da pomogne radnicima i razjasni kako da se u ovim uslovima ponašamo, ali i da pojasni poslodavcima situaciju, navela je ona.

  Dodaje da bi tim aktom bila propisane dužnosti poslodavaca, a kao razlog za dosadašnje nedonošenje navodi činjenicu da su poslodavci već u velikim problemima zbog korone.

  „Zato smo i tražili da se daju subvencije za kupovinu maski. Dajte pomoć onima koji ne mogu da nabave te maske. U ovom periodui ASNS daje ogromna sredstva za kupovinu maski. Da li mi imao državu koja razmišlja, ili koja je pre mesec dana proslavila pobedu nad COVID-19“, napominje ona i dodaje da država nije odgovorila na zahteve ovog sindikata.

  Prema njenim rečima, najnovije uvođenje dodatnih mera Vlade Srbije je jedan vid odgovora na zahteve sindikata.

  „Sigurno da su te mere odgovor, a to nije samo zbog pritiska ASNS, već i ostalih institucija i građana Srbije. Mi smo pre Vlade Srbije videli u kom pravcu ovo ide. Naš zdravstveni sistem je preopterećen i ovaj period koji nam ide, neće biti nimalo dobar“, ocenila je ona.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE