Predložili Dačiću da se vrate RADNE AKCIJE kao u doba SFRJ

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predložili Dačiću da se vrate RADNE AKCIJE kao u doba SFRJ

  Predstavnici Udruženja učesnika omladinskih radnih akcija i volontera Srbije predstavili su u petak, povodom 1. aprila, Omladinskog dana radnih akcija, predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću elemente za izradu Nacrta zakona o dobrovoljnim radnim akcijama.

  Dačić je ovom prilikom istakao da su omladinske radne akcije nastale još u toku NOB-a, a da su naročito bile popularne nakon završetka Drugog svetskog rata i da su imale za cilj da obnove i izgrade privredu, infrastrukturu, naučne, sportske, kulturne i zabavne objekte u Jugoslaviji.

  Sagovornici su se saglasili da su one definitivno najbolja tekovina bivše SFRJ i da gotovo nema sredine u svim našim republikama u kojoj nije organizovana radna akcija, ili nije formirana omladinska ili pionirska brigada koja je učestvovala na nekoj od akcija, kao i da su tekovine tog vremena veoma važne jer, kako je rečeno, na radnim akcijama se gradilo ali su se stvarala i prijateljstva i ljubav.

  Kako je saopšteno, Dačić je zahvalio nekadašnjim omladincima i učesnicima radnih akcija na sugestijama povodom izrade Nacrta zakona.

  Dačić je kazao da se uvek zalagao da doprinese negovanju tradicije iz tog perioda, jer je omladina tog vremena radeći gradila i sebe i istovremeno kroz zajednički rad upoznavala multikulturalnost stanovnika zajedničke domovine u kojoj je živela.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE