
Predlog za doručak
Odavno se zna da je doručak najvažniji obrok tokom dana, jer nam on pokreće organizam i određuje šta i kako ćemo jesti u toku dana. Dokazano je da ljudi koji redovno doručkuju brže gube kilograme od onih koji preskaču ovaj obrok i imaju znatno više energije tokom dana.
Jutro je temelj i osnova dana, vreme kada treba poštovati male rituale i priremiti se kako valja za još jedan radni dan.
Postoji recept za uspešan početak dana. Uključite rernu, uzmite Frikomove Hrono pogačice – brzo smrznuti proizvod od testa, od mešavine brašna spelte, heljde i raži sa dodatkom semenki suncokreta i susama i celih zrna raži i heljde. U prethodno zagrejanu pećnicu na 220 stepeni stavite smrznute pločice, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta.
Dan započnite sa mirisnim i ukusnim Hrono pogačicama, koje za doručak možete da kombinujete uz razne namaze, od humusa, avokada ili možda uz namaz od ljute paprike i susama. Od pogačica možete da napravite ukusan sendvič sa pršutom i sirom, ili sa lososom, mirđijom i krastavcem. Hrono pogačice možete da “smažete” samo sa jogurtom, ili da naparavite bogat doručak uz jaja sa origanom, domaći ajvar i puter sa mirođijom.
Izvor: BIZLife
Foto: Promo