Predlog za doručak

Odavno se zna da je doručak najvažniji obrok tokom dana, jer nam on pokreće organizam i određuje šta i kako ćemo jesti u toku dana. Dokazano je da ljudi koji redovno doručkuju brže gube kilograme od onih koji preskaču ovaj obrok i imaju znatno više energije tokom dana.

Jutro je temelj i osnova dana, vreme kada treba poštovati male rituale i priremiti se kako valja za još jedan radni dan.

Postoji recept za uspešan početak dana. Uključite rernu, uzmite Frikomove Hrono pogačice – brzo smrznuti proizvod od testa, od mešavine brašna spelte, heljde i raži sa dodatkom semenki suncokreta i susama i celih zrna raži i heljde. U prethodno zagrejanu pećnicu na 220 stepeni stavite smrznute pločice, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta.

Dan započnite sa mirisnim i ukusnim Hrono pogačicama, koje za doručak možete da kombinujete uz razne namaze, od humusa, avokada ili možda uz namaz od ljute paprike i susama. Od pogačica možete da napravite ukusan sendvič sa pršutom i sirom, ili sa lososom, mirđijom i krastavcem. Hrono pogačice možete da “smažete” samo sa jogurtom, ili da naparavite bogat doručak uz jaja sa origanom, domaći ajvar i puter sa mirođijom.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium.rs | Copyright © 2025. bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE