Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ključ

  Predlažu zabranu vožnje muškarcima do 21. godine

  Nekolicina stručnjaka za sigurnost na putevima u australijskoj državi Novi Južni Vels tvrdi da bi muškarcima trebalo zabraniti dobijanje vozačke dozvole do 21. godine.

  Predlog je upućen vladi Novog Južnog Velsa i ističe da je potrebno učiniti više kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva na putevima kroz veći fokus na mlade vozače, posebno mlade muškarce.

  Profesor emeritus i predsednica Australijskog koledža za saobraćajnu bezbednost En Vilijamson primetila je da su vozači mlađi od 25 godina u Novom Južnom Velsu odgovorni za gotovo 25 odsto udesa, uprkos tome što čine samo 15 odsto vozača u državi.

  Zato kaže da je potrebno učiniti više kako bi se smanjile nesreće postavljanjem većih ograničenja za mlade vozače.

  „Nije da nadležna tela za puteve i donosioci odluka nisu svesni da postoje brojna ograničenja za neiskusne i mlade vozače početnike… ali to nije dovoljno. To očito nije dovoljno. Mladi muškarci možda bi trebalo da imaju 21 ili 22 godine pre nego što dobiju dozvolu. Ovo su vrlo kontroverzna razmišljanja, ali sve su to stvari o kojima treba razmisliti“, rekla je Vilijamson.

  Za sada nema naznaka da vlada Novog Južnog Velsa ozbiljno razmatra tako značajnu promenu svog sistema izdavanja dozvola.

  Ipak, premijer ove države zatražio je savet o ograničavanju broja putnika koji mogu biti u automobilu s mladim vozačem sve dok imaju ograničenu dozvolu s početničkim tablicama.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE