Poznato koliko odeljenja ima ONLAJN nastavu, ali NE i broj zaraženih đaka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poznato koliko odeljenja ima ONLAJN nastavu, ali NE i broj zaraženih đaka

  Nastavu na daljinu prati 379 odeljenja i jedna grupa odnosno jedna polovina podeljenog odeljenja, saoštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a prema podacima koje su im osnovne i srednje škole dostavile.

  Kako su naveli, ovo je 0,9 odsto odeljenja koje prate nastavu onlajn od ukupno 38.187 odeljenja iz 1.666 obrazovnih ustanova. Podatke je dostavilo 94 odsto, od ukupnog broja škola.

  “Škole čija su pojedina odeljenja prešla na onlajn nastavu postupile su u skladu sa Preporukama za početak obrazovno-vaspitnog rada u školskoj 2021/2022. godini, u kojima je predviđeno da kada postoje dva potvrđena slučaja kod učenika u jednom odeljenju ili grupi – celo odeljenje, odnosno grupa prelazi na onlajn nastavu u trajanju od 10 dana” navedeno je u saopštenju Ministarstva.

  Ipak, kako piše portal N1, oni su pokušali da saznaju koliko učenika osnovnih i srednjih škola je trenutno zaraženo koronavirusom, ali ih je Ministarstvo prosvete uputilo na nadležne zdravstvene institucije i gradske zavode za javno zdravlje, za koje je navedeno da su “jedini relevantni da daju podatke o broju zaraženih“.

  Podatke o broju zaraženih učenika zatražili su i od Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut“, ali ni na to nisu dobili odgovor.

  Izvor: BIZLife, N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE