Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poznati glumac nudi 10.000 dolara za informaciju o šimpanzi

  Glumac Alan Kaming nudi nagradu od 10.000 dolara svakom ko ima informacije o Tonki, nestalom šimpanzi, koji je s njim i glumicom Rene Ruso igrao u komediji „Buddy“ iz 1997. godine.

  Tonka je poslednji put viđen u kavezu u sada zatvorenom centru za razmnožavanje šimpanzi Fondacije za primate u Misuriju, odakle su životinje iznajmljivane za filmove i žurke ili prodavane privatnim vlasnicima.

  I Udruženje za prava životinja PETA objavilo je nagradu od 10.000 dolara za informacije o Tonki, što znači da će osoba koja bude saznala nešto o sudbini nesrećnog šimpanze dobiti ukupno 20.000 dolara.

  „Tokom meseci koje smo proveli snimajući zajedno, beba Tonka i ja smo postali dobri prijatelji, međusobno smo se češkali i igrali se. Užasno je i pomisliti da je možda u nekom kavezu u mračnom podrumu ili da ga je snašla neka druga sudbina, tako da apelujem na one koji imaju bilo kakve informacije o njemu da se jave i preuzmu nagradu“, saopštio je glumac.

  Alan Kamings (foto: screenshot)

  PETA je ranije tužila Fondaciju za primate zbog uslova u kojima su šimpanze živele, jer su bile smeštene u prljavim i golim kavezima.

  Grupe za zaštitu životinja dobile su dozvolu da premeste sedam šimpanzi u akreditovano prihvatilište, ali je Tonka nestao kada je PETA došla po njih u julu prošle godine.

  „Vlasnica Tonja Hadiks tvrdila je da je Tonka uginuo, ali se priča nije uklapala i nije uspela da dokaže da se to zapravo i desilo. Ona je ranije izjavila da PETA nikad neće doći do njega. U januaru je sudija dobio informacije o nestanku primata i da svedočenje Hediks nije bilo verodostojno. Ako znate gde je Kamingov bivši kolega isporučen, prodat ili sakriven, PETA to želi da sazna“, saopštila je Britani Pit, zamenica generalnog savetnika PETA za zaštitu životinja u zatočeništvu.

  „Ako je još živ, Tonka zaslužuje da živi ostatak života okružen prijateljima šimpanzama u nekom dobrom prihvatilištu, koje mu sud dodeli“, dodaje se u saopštenju.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE