Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Michelin kompanija

  Poznata kompanija, čije proizvode i mi koristimo, gasi dva pogona i 1.500 radnih mesta

  Francuski proizvođač guma Michelin ugasiće 1.500 radnih mesta u Nemačkoj pod pritiskom visokih troškova proizvodnje i konkurencije iz zemalja sa niskim platama.

  Kompanija će do kraja 2025. godine postupno ugasiti proizvodnju u pogonima u Karlsruheu i u Trieru. U planu je i gašenje proizvodnje novih guma za kamione i poluproizvoda u Homburgu.

  Planovi će obuhvatiti ukupno 1.532 radnika u Nemačkoj, objavio je Michelin. Centar za korisnike biće preseljen iz Karlsruhea u Poljsku, što će značiti gubitak posla za 122 radnika, piše Poslovni dnevnik. 

  Ovo je njihovo objašnjenje

  Zbog najavljenog gašenja radnih mesta kompanija će u konsolidovanim finansijskim rezultatima za 2023. godinu uknjižiti rezervaciju od 425 miliona evra.

  Michelin objašnjava odluku uvozom jeftinih kamionskih guma iz zemalja sa niskim platama i sve većim troškovima proizvodnje, koji su, kako tvrde, smanjili njihov tržišni udeo i naškodili njihovoj konkurentnosti.

  „Posvećenost naših zaposlenih, napredak unutar kompanije i ulaganja u proteklim godinama u aktivnosti u tim pogonima više ne mogu nadoknaditi snažan pritisak konkurencije”, rekla je šefica Michelinove regije Severna Evropa Maria Roetger.

  Michelin će radnicima pomoći da nađu novi posao, rekla je Roetger. Uprava trenutno razgovara s radničkim savetom i sindikatom IG BCE o alternativama za upotrebu pogona u budućnosti.

  Zatvara se poznata fabrika, bez posla ostaje 1.050 radnika: Svi kupujemo njihove proizvode

  Izvor: BIZLife/Poslovni dnevnik

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE