Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poučna priča o tome kako vera u sebe igra ključnu ulogu

  Nekad je potrebno samo da se smirimo i sagledamo širu situaciju. Nekad da malo više verujemo u sebe. Upravo nam takvu poruku prenosi ova priča koju je objavio sajt Bright Side.

  Jedan biznismen je bio u dugovima do guše, i nikako nije mogao da vidi izlaz iz teške situacije. Ušao je u „crvenu zonu“ zbog kredita, a iz banke su počeli da ga zovu skoro svakog dana.

  Jednog dana izašao je sa posla, i otišao do parka da bi malo skrenuo misli sa briga, ali samo su mu loše misli padale na pamet. Stavio je glavu u ruke, i počeo da prebira ideje koje bi mogle da ga izvuku iz dugova. Odjednom, pojavio se stariji čovek.

  Vidim da te nešto muči,“ rekao mu je. „Da li bi podelio svoje misli sa mnom?

  Biznismen mu je govorio o svojim problemima, o tome kako mu fali novac, i kako banka odbija da mu da još novca da bi mogao da nastavi svoj posao. Starac ga je pažljivo slušao i onda mu je rekao:

  „Mislim da mogu da ti pomognem.“

  Pitao ga je za ime, i napisao mu ček. „Uzmi ovaj novac. Srešćemo se za tačno godinu dana na istom mestu, i onda ćeš moći da mi vratiš novac.“
  Mlađi čovek od iznenađenja nije mogao ništa da kaže, i kada se posle par trenutaka sabrao, starac se već utopio u gužvi.
  Biznismen je pogledao ček. Tamo gde piše iznos novca, starac je napisao sumu od 500.000 dolara, a ispod je napisao svoje ime „John D. Rockefeller“.
  Rokfeler, jedan od najbogatijih ljudi na svetu!
  Mogu da se izvučem iz mulja svih problema, i to odmah!“ pomislio je. Ali, odlučio je da stavi ček u sef. Pomisao da mu egzistencija nije ugrožena dala mu je snagu da radi još više kako bi sačuvao svoj biznis.

  Sa obnovljenom snagom, nizao je uspeh za uspehom, i vraćao je dugove. Pored toga, krenula mu je i prodaja, i počeo je ozbiljno da zarađuje. I godinu dana kasnije, vratio se u park sa čekom u ruci.
  U isto vreme, pojavio se i starac. Biznismen je taman krenuo da mu vrati ček i da mu priča o svom uspehu, kada se približila medicinska sestra i zgrabila starca.
  Najzad sam ga uhvatila!“ – rekla je. „Nadam se da vas nije uznemiravao. Često beži od kuće i govori ljudima da je Rokfeler.
  Biznismen je samo stajao kao ukopan. Tokom prethodne godine bio je veoma zauzet oko poslovanja, verujući da u svakom trenutku ima pola miliona dolara da se spase ako bude trebalo.

  Odjednom, shvatio je da nije novac – stvaran ili zamišljen– taj koji mu je okrenuo život naopačke. To je bila nova vera u sebe koja mu je dala snagu da dosegne ono što je želeo.
  Zato zapamtite, uvek budite proaktivni. U ključnom momentu, vera u sebe igra ključnu ulogu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE