Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  POTPISANO: Na mestu novosadskog hotela „Park“ biće Hajatov hotelsko-poslovni kompleks

  Ugovor o izgradnji hotela kompanije Hajat (Hyatt Regency) u Novom Sadu je potpisan i taj grad će dobiti premijum hotelsko-poslovni kompleks i najveći kongresni centar u Vojvodini.

  Ugovor su potpisali direktor kompanije Inobačka Vukajlo Babić i potpredsednik kompanije Hyatt International Group za razvoj, Takuja Aojama.

  Pokrajinska vlada je saopštila da je to ugovor o rekonstrukciji i dogradnji postojećeg Hotela „Park“ koji će postati „savremen premijum hotelsko-poslovni kompleks jednog od najvećih hotelskih lanaca u svetu“.

  Babić je naveo da će hotel imati 235 soba i apartmana, i biti najveći kongresni centar u Vojvodini, koji će moći da na 1.900 kvadratnih metara primi gotovo 1.000 ljudi.

  Vrednost investicije je 107 miliona evra, najavljeno je da će hotel biti otvoren 2026. godine i imati osoblje od 250 ljudi.

  Potpredsednik kompanije Hyatt International Group za područje Evrope, Afrike i Bliskog istoka, Srđan Mileković, izjavio je da će novosadski „Hajat“ slediti „sve standarde održivosti“ i primeniti „jačanje kvaliteta i ulaganje u ljudske resurse“.

  Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je rekao da dolazak „Hajata“ predstavlja prekretnicu u razvoju lokalne turističke privrede.

  Prema rečima predsednika vojvođanske vlade Igora Mirovića, 2022. godine Srbija je imala najveći rast priliva turista u odnosu na godinu pre.

  Naveo je da je Srbija 2011. i 2012. godine imala oko 700 miliona evra ukupnog prihoda od turističke privrede, a danas dostiže dve i po milijarde evra „što oslikava kontinuitet kojim se Srbija razvija“.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot, AP Vojvodina

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE