Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Potpisani ugovori sa domaćom odbrambenom industrijom vredni skoro 10 mlrd. RSD

  Ministarstvo odbrane Srbije je sa više preduzeća domaće odbrambene industrije i JP Jugoimport-SDPR potpisalo ugovore za isporuku savremenog naoružanja i vojne opreme.

  U saopštenju ministarstva se navodi da je ministar Miloš Vučević rekao da je „više preduzeća sa Ministarstvom odbrane, ali i međusobno, potpisalo ugovore vrednosti od 9,7 milijardi dinara“.

  „Od toga novo naoružanje i vojna oprema vrednosti od 6,2 milijarde dinara biće isporučeni Vojsci Srbije. To je fantastičan rezultat, do pre nekoliko godina gotovo nezamisliv“, izjavio je on.

  „Naša namenska industrija pod preduzećem Jugoimport-SDPR će pripremiti naoružanje i vojnu opremu za izvoz u vrednosti od 3,5 milijarde dinara, tako da pokazujemo i svoju konkurentnost i dobar trend na međunarodnom tržištu“, rekao je Vučević.

  On je istakao da se time povećava i učešće vojne namenske industrije u ukupnom bruto-domaćem proizvodu Srbije. To je i „velika podrška Odbrambenoj industriji Srbije, namenskoj industriji za radna mesta“.

  Naveo je da je to „velika podrška za Priboj, za fabrike Zastava oružje i Zastava TERVO iz Kragujevca, za Prvu petoletku u Trsteniku, za Jumko u Vranju, Teleoptik-Žiroskopi iz Zemuna, Jugoimport-SDPR kao integrator i ne treba zaboraviti Slobodu Čačak i Krušik iz Valjeva, kao važne fabrike za taj deo Srbije i za celu Srbiju“. Čekamo da isporuče ono što je danas ugovoreno, rekao je Vučević.

  Ugovore su potpisali predstavnici Ministarstva odbrane, Zastava oružje, HK Krušik, FAP Korporacije, Zastava TERVO i Jugoimport-SDPR, a u ime Ministarstva predstavnik Uprave za nabavku i prodaju Sektora za materijalne resurse, pukovnik Dragan Panić.

  Potpisani su i ugovori za modernizaciju sredstava u Vojsci Srbije, a kooperantske ugovore sa preduzećem Jugoimport-SDPR potpisali su predstavnici preduzeća Teleoptik-Žiroskopi, Senzor Infiz, Zastava TERVO, Borbeni složeni sistemi i predstavnik kompanije Jumko.

  Ugovore preduzeća Odbrambene industrije Srbije i Jugoimporta-SDPR za kooperaciju u poslovima izvoza novih borbenih sistema potpisali su predstavnici preduzeća Jugoimport-SDPR sa kooperantima Zastava TERVO i Sloboda Čačak, a u izvozni posao su uključeni i FAP Korporacija, Prva petoletka-namenska i TRZ Čačak.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta, MOD, BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE