Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Potpisan ugovor za projektovanje: Evo gde prolazi DRUGA LINIJA BG metroa

  Grad Beograd, JКP „Beogradski metro i voz“ i francuska kompanija „Ežis rejl“ (Egis Rail) potpisali su ugovor za projektovanje druge linije beogradskog metroa, za koju je sredstva obezbedila Vlada Republike Srbije, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

  Vesić je, gostujući u jutarnjem programu Studija B, istakao da će francuska kompanija „Ežis“, prema ovom ugovoru, izraditi tehničku dokumentaciju, odnosno Studiju opravdanosti i Idejni projekat sa Studijom procene uticaja na životnu sredinu za drugu liniju metroa od stanice Bežanija do stanice Mirijevo, prenosi Beoinfo.

  „Na Bežanijskoj kosi planiran je zajednički depo za linije 2 i 3. Projektovanje depoa je sastavni deo ovog ugovora. Rok za završetak ugovora je 25 meseci kako bi se sa izgradnjom druge linije počelo 2023. godine da bi bila završena 2030. godine. Početak izgradnje prve linije beogradskog metroa predviđen je za novembar ove godine, a završetak 2028. godine. Ukupna dužina druge linije iznosi 21 km i obuhvata ukupno 23 metro stanice“, rekao je zamenik gradonačelnika.

  Vesić je podsetio da je Republika Srbija, kako je rekao, zahvaljujući predsedniku Vučiću, obezbedila 4,6 milijardi evra za izgradnju prve dve linije beogradskog metroa.

  „Ove godine, tačno 51 godinu od kako je metro prvi put obećan, počinjemo izgradnju. Predsednik Vučić i mi koji smo njegovi saradnici, pre svih ministar Mali i ja, koji smo zaduženi za izgradnju metroa pripadamo generaciji političara koja završava ono što je Beogradu decenijama obećavano. Izgradićemo metro, završavamo obilaznicu oko Beograda, gradimo tri fabrike za preradu otpadnih voda, širimo tramvajsku mrežu, kao i sistem BG voza“, pohvalio se Vesić.

  Izvor: Beoinfo

  Foto: Beta/Branislav Bozic

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE