Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poslovni savet najvrednijeg radnika u Srbiji

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je mlade ljude da se bave zanatom, jer će Srbija u budućnosti imati snage da gradi još više, ali nema radnu snagu.

  „Hoću da podstaknem mlade da se bave zanatima, jer će Srbija u budućnosti imati snage da gradi još više. Nemamo dovoljno radnika.“

  Domaćini su nam rekli da su angažovali sve majstore koje imamo iz Crne Trave, Vlasotinca. Trebaju nam radnici, zanatlije, rekao je Vučić nakon obilaska radova na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10.

  To se mora učiniti, kako je objasnio, kroz dualno obrazovanje.

  „Moraće da imaju veće plate. Ne može kancelarija da ima tri ili četiri puta veće plate. Kada budemo mi to vrednovali na drugačiji način nećemo imati problema sa radnom snagom“, rekao je Vučić.

  Pomenuo je i primer Švajcarske, gde, kako kaže, ne završavaju svi fakultete, a zanatlije imaju veće plate, jer je takva potražnja.

  „Danas se školujete ceo život. Naporan rad zahteva veću platu i veća primanja“, poručio je Vučić.

  „Nećete verovati, ali za pojedine poslove u Srbiji već moramo da uzimamo radnu snagu iz inostranstva“, rekao je Vučić ranije u Nišu.

  Vučić je rekao da će istočni i južni krak Koridora 10 biti završeni do iduće sezone i izrazio očekivanje da će Srbija imati bolje puteve nego što postoje na zapadu i istoku.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE