Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posao iz snova: Kompanija dobrovoljcima nudi PLATU za SPAVANJE, ovo su uslovi

  Svaki zaposleni širom sveta izneće osnovne prigovore na posao koji radi – nije dovoljno plaćen, radi previše i konstantno je neispavan. Jedan indijski startup ove će prigovore okrenuti naglavačke: nudi platu za spavanje.

  „Wakefit“ je startup koji se bavi zdravim spavanjem i odmorom, odnosno dušecima koji to omogućuju. Ta kompanija traži početnike koji bi spavali na poslu osam sati, 100 dana za redom.

  Za taj „težak“ posao biće plaćeni oko 1.300 evra, a najbolje je što se sve to odvija kod kuće – ne mora se ni putovati do posla, piše Poslovni dnevnik.

  Prema propozicijama, idealni su kandidati oni „koji se osećaju prijatno u okolini koja je sve pre nego užurbana i mogu zamisliti i predložiti strategije s kojima će i oni i ostali članovi njihovog tima zaspati što dublje i spavati što duže“.

  Ako uspeju da dokažu ljubav za ugodno leškarenje, mirnu okolinu, popodnevni odmor i ljubav prema toplom domu, te će im se karakteristike posebno vrednovati.

  Osnovni zahtev za dobro obavljanje ovog posla je gotovo fanatična želja i sposobnost da zaspiš bilo kad i bilo gde.

  Od osobe se očekuje još jedno: da voli da provodi vreme u svojoj luckastoj pidžami.

  Jedan od uslova koji svakako treba zadovoljiti: nema preterivanja s televizijom i serijama, kompjuter za vreme radnog vremena nije dozvoljen.

  Prednost imaju osobe koje mogu vešto da ignorišu najrazličitije poruke i notifikacije na pametnom telefonu.

  Oni koji hrču su isključeni.

  Cela priča o ovom poslu zapravo se svodi na posmatranje obrazaca spavanja na novoj liniji dušeka koje je napravio ovaj startup.

  Ne samo da će posmatrati san, njegovu dubinu i kvalitet pre i posle isprobavanja novog proizvoda, već će ponuditi i savetovanje za one koji imaju problema sa spavanjem.

  Wakefit je kompanija koja se u Indiji, pa i u svetu, već proslavila predlogom da se u indijskim kancelarijam urede prostorije za brzi popodnevni odmor, kratko spavanje nakon ručka, jer je istraživanje koje su sproveli otkrilo da 86 posto Indijaca veruje da bi nakon takvog kratkog odmora bili produktivniji.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE