Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Putovanja (Pixabay)

  Pomoć države turističkim agencijama 150 miliona dinara

  Predlogom rebalansa budžeta za 2020. godinu predviđeno je 150 miliona dinara za subvencije premija polisa osiguranja turističkim agencijama, rekla je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

  „Cilj ove mere jeste da se pomogne turističkim agencijama, a posebno manjim organizatorima putovanja, koji su najviše ugroženi tokom krize. Turizam je u Srbiji je, kao i u celom svetu, jedna od oblasti koja je najviše pogodjena posledicama pandemije, i neophodna je podrška države“, istakla je Matić, saopštio je njen kabinet.

  Ona je podsetila da su većini turističkih agencija istekle obavezne polise osiguranja što ih dovodi u situaciju da izgube licence za rad, dok epidemiološka situacija predstavlja dodatni faktor rizika koji osiguravajuće kuće uzimaju u obzir prilikom ugovaranja novih polisa.

  „Sistem garancije putovanja je svakako neophodan kako bi putnici bili zaštićeni, ali je u otežanim uslovima za rad agencijama, posebno manjim, predstavljao velike izdatke koje će subvencijama biti umanjene“, objasnila je ministarka.

  Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu, kojim je predviđen deficit od 483 milijarde dinara.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE