Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pomeren rok za koncesiju beogradskog aerodroma

  Rok za dostavljanje konačne verzije nacrta ugovora o koncesiji za beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ ponuđačima kvalifikovanim za drugu fazu postupka danas je produžen do 1. novembra.

  Kako je objašnjeno u obaveštenju Vlade Srbije i Aerodoma, rok je produžen kako bi se ponudjačima pružila prilika da pregledaju i daju komentare na dodatno izmenjen nacrt ugovora o koncesiji.

  Rok za slanje obavezujućih ponuda za koncesiju za Aerodrom je 23. novembar.

  Kavlifikovani ponudjači za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.

  Poziv zainteresovanim koncesionarima objavljen je 10. februara 2017. ; ;

  Koncesija za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera daje se na rok od 25 godina. Tenderom je predviđeno da koncesiju neće moći da dobiju kompanije koje upravljaju aerodromima u radijusu od 450 kilometara od Beograda.

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE