Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krivična prijava protiv guvernerke Narodne banke Srbije

  Grupa advokata predvođena Markom Nicovićem i Nebojšom Avlijašem podnela je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, jer je, kako navode, počinila krivično delo Zloupotreba službenog položaja, odnosno Povrede prava na upravljanje.

  Kako je saopštila Advokatska komora Beograda, guvernerka Narodne banke Srbije je protivno zakonu i propisima dozvolila Jugoslavu Tintoru da vodi tekući račun Advokatske komore Beograda, iako se lažno predstavljao da je na njenom čelu.

  U krivičnoj prijavi koju su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneli advokati Marko Nicović i Nebojša Avlijaš navodi se da je „Jorgovanka Tabaković između 1. i 4. аvgustа 2017. godine, kršeći propise iz oblаsti plаtnog prometа i oblаsti аdvokаture, dаlа nаlog ‘Bаnci poštаnskoj štedionici’, kod koje se vodi tekući rаčun Advokаtske komore Beogrаdа, dа prihvаti zаhtev zа promenu licа ovlаšćenog zа rаspolаgаnje nа novčаnim sredstvimа, koji je 23. mаjа 2017. godine, neovlаšćeno, podneo advokat Jugoslаv Tintor u ime Advokаtske komore Beogrаdа“.

  Dodaje se da se Jugoslаv Tintor „lažno predstаvio dа je on predsednik Advokаtske komore Beogrаdа, iаko je njegov izbor i mаndаt poništen odlukom izborne Skupštine Advokаtske komore Beogrаdа“.

  Nicović i Avlijaš u krivičnoj prijavi ukazuju da je Advokatskoj komori pričinjena šteta od oko milion evra.

  U saopštenju dodaju da će grupa advokata obavestiti misiju MMF-a i Svetsku banku u Beogradu o nepravilnostima u radu Banke poštanske štedionice.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta, Milan Obradović

  What's your reaction?

  Komentari

  • IVANA

   U OVOM SLUČAJU NEKO JE ZATAJIO U ADVOKATSKOJ KOMORI BEOGRADA, KADA NIJE NA VREME DOSTAVIO ODLUKU IZBORNE SKUPŠTINE ADVOKATSKE KOMORE BEOGRADA NADLEŽNIM ORGANIMA NBS I PODATKE O LICU KOJE JE IZABRANO I OVLAŠĆENO DA VODI TEKUĆI RAČUN ADVOKATSKE KOMORE, KAO I PODATKE O LICU ZA KOJE JE ODLUKA PONIŠTENA. PA VALJDA POSTOJI NEKI REDOSLED STVARI I OBAVEZE LICA KOJA RADE OVE ADMINISTARTIVNE POSLOVE U ADVOKATSKOJ KOMORI. GOSPOĐA JORGOVANKA VEROVATNO POTPISUJE DOKUMENTA KOJA JOJ PROSLEDI NJENA SLUŽBA, ALI PROSTO JE NEVEROVATNO DA KRŠI PROPISE IZ OBLASTI PLATNOG PROMETA ....MA ŠTA MISLILI OČIGLEDNO JE DA JE DINAR STABILAN OD KAKAO JE ONA NA ČELU NBS, A BILO BI GLUPO DA NAPRAVI PROPUST ZBOG NEKOG JUGOSLAVA TINTORU KOME MOŽDA IZBOR I MANDAT I NISU PONIŠTENI...DANAS MOŽE SVAKO DA TE TUŽI ILI PODNESE KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV TEBE, ALI SVI SU NEVINI DOK SE SUPROTNO NE DOKAŽE, A TAKVIH PRIMERA IMA MNOGO(KARIĆI, DINKIĆI, VLAHOVIĆI...)...DA LI JE OVO OPER NEKI ''SPIN''....

   • miro pavlov

    JUGOSLAV TINTOR ADV. IZ Beograda. da bi ostavio utisak na stranku koja je došla u njegovu kancelarijurekao JA SAM ZNAI DA ĆU BITI ADVOKAT KADA SAM IMAO 4 GODINE /?!/ dalji komentar je suvisan... a što se tiče Jorgovanke, ona se mnogo sekira na ove krivične prijave, ...

  • Mirko

   Ha ha ha ha ha ha.

  • jasna

   Ovde je sve moguće, kada su velike pare u pitanju, takve ne ulove. Samo se sitna riba lovi i "pojede", ostali su zaštićeni. Lice koje je zakonski zastupnik i računopolagač, mora overiti svoj potpis na OP obrascu kod notara, kojim se garantuje verodostojnost podataka na osnovu Odluke kojom je izabran. Adv. komora Beograda nije mala radnjica ili sitan trgovac pa da to može da promakne, a pogotovu kada je u pitanju milion evra. U Beogradu se u vezi advokata sve zna.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE