Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poljoprivrednici Zapadne Srbije premijerki: Nikad lošija situacija

  Savez poljoprivrednih proizvođača Zapadne Srbije ocenio je da je situacija u poljoprivredi „nikad lošija“ i da su kako se navodi, ugroženi malinari ali i mlekari, stočari i ratari.

  U dopisu upućenom premijerki Ani Brnabić navodi se da resorno ministarstvo „uopšte ne zanima rad poštenog srpskog seljaka“ ili ih kako se navodi, „zanima kroz interes stvaranja monopola i podrške hladnjačarima, klaničarima i mlekarama“.

  „Da li je normalno da proizvođač maline i kupine ima akontnu cenu za istu i do šest meseci, da ne zna po kojoj ceni prodaje svoj proizvod a da isti ti hladnjačari imaju ugovore u kojima jasno stoji cena po kojoj oni prodaju robu krajnjem kupcu“, upitali su u dopisu.

  Ocenili su da je jedan od „velikih problema nejedinstvena cena maline i kupine“.

  „Ovog puta gospodo iz ministarstva samo nemojte opet onu priču da tržište diktira cenu jer mi to znamo. Ta cena se formira ali prema krajnjem kupcu. Cenu prema poljoprivrednom proizvođaču diktiraju monopol hladnjačara u jako tesnoj vezi sa izvozničkim lobijem gde su ljudi iz Privredne komore, ministarstva i oni koji su bliski vlasti“, naveli su iz Saveza poljoprivrednih proizvođača Zapadne Srbije.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE