Poljoprivrednici traže ispunjenje zahteva

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poljoprivrednici traže ispunjenje zahteva, očekuju odgovor do kraja nedelje

  Poljoprivrednici u Srbiji traže od vlade da ispuni njihove zahteve, posebno dva najvažnija, koji, kako kažu, treba da reše višegodišnje probleme i očekuju odgovor nadležnih do kraja nedelje.

  Slavko Vukov iz Saveza udruženja poljoprivrednika Banata rekao je da su subvencije po hektaru sada 4 .000 dinara, a da bi trebalo da budu 24.000 dinara kako bi se ratarska proizvodnja sa rastućim cenama semena i đubriva isplatila.

  Poljoprivrednici ukazuju na probleme i ispunjenje zahteva

  Krediti za đubrivo, kaže Vukov, mogu da budu – omča oko vrata.

  „Ako se poljoprivrednik zaduži, otkud zna za koliko će moći da proda svoje proizvode, da li će moći da nadoknadi troškove i vrati zajam“, kaže Vukov, prenosi N1.

  Inače Savez udruženja poljoprivrednika Banata i Savez udruženja poljoprivrednika zapadne Srbije poslali su predsedniku i premijerki Srbije zahteve u vezi sa problemima koje imaju poljoprivrednici tih krajeva, i između ostalog, zatražili ukidanje akcize na euro dizel i veće subvencije.

  Radi dobrobiti malih i srednjih poljoprivrednih proizvođača i očuvanja sela, Vlada Srbije treba da, kako se ističe u saopštenju ovih udruženja, ispoštuje nekoliko zahteva.

  Osim ukidanja akcize za euro dizel za registrovana poljoprivredna gazdinstva, neophodne su, navodi se, subvencije po 200 evra po hektaru, zatim redovna i brza isplata subvencija, isplata svih zaostalih neisplaćenih subvencija i isplata budućih subvencija u roku od 45 do 60 dana od dana podnošenja zahteva.

  Poljoprivrednici traže i regulisanje uvoza smrznutog mesa iz inostranstva, kao i regulisanje nekontrolisanog uvoza mleka u prahu.

  Poljoprivrednici traže ispunjenje zahteva

  Poljoprivrednici traže ispunjenje zahteva

  Poljoprivrednici već duže vreme ukazuju na probleme

  Tako je Udruženje poljoprivrednika “Stig” krajem januara upozorilo da država ne može da obezbedi celokupnu količinu od oko 160.000 do 200.000 tona azotnih đubriva za prolećnu prihranu useva, već samo 16.000 tona

  Poljoprivrednici na pragu protesta, đubriva ili nema ili je preskupo

  Ratari u četvrtak izvoze traktore na ulice, da spreče KATASTROFU

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE