Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poljoprivrednici nastavljaju protest i čekaju pisane garancije za zahteve

  Poljoprivrednici koji u Novom Sadu protestuju nezadovoljni otkupnom cenom suncokreta odlučili su da ostanu i tokom noći ispred zgrade Pokrajinske vlade, prenose mediji.

  Čekaju pisane garancije za niz mera koje je obećao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

  Očekuju da će do devet sati ujutru dobiti napismeno sve ono što im je ministar poljoprivrede obećao, prenosi portal 021.

  Ministar Branislav Nedimović obećao niz mera i najavio sastanak u Vladi za dva dana.

  Kako prenose portali, ratari nezadovoljni niskom otkupnom cenom suncokreta zatražili su od ministra pisane garancije da će obećano biti ispunjeno i odlučili da nastave sa protestom.

  Poljoprivrednici- koji su zahtevi i šta im je obećano?

  Nedimović je, između ostalog, obećao poljoprivrednicima da će gorivo moći da sipaju dva puta dnevno uz posebne kartice. Rešenje o olakšicama za gorivo trebalo bi da bude doneseno u narednih 60 sati, navodi 021.

  Takođe, ministar je obećao i sastanak sa premijerkom Anom Brnabić u narednih 48 sati i naveo da će se razgovarati o jesenjoj setvi i cenama.

  Ratari koji su došli traktorima u Novi Sad rekli su da vozila neće pomeriti ukoliko im, izmedju ostalog, ne bude ispunjen uslov da učesnici današnjeg protesta ni na koji način ne budu sankcionisani od strane MUP-a zbog blokade puteva.

  Ratari nezadovoljni otkupnom cenom suncokreta, ali i zabranom izvoza, protestovali su u više gradova širom Srbije, a pojedini putevi bili su blokirani.

  Iz Ministarstva poljoprivrede kažu da su ministar i njegovi pomoćnici razgovarali sa poljoprivrednicima u Novom Sadu, Pančevu i Požarevcu, da su dogovoreni naredni koraci za rešavanje problema, a da će sva dodatna pitanja biti razmotrena na sastanku u Vladi Srbije, koji će biti održan u narednih 48 sati.

  Poljoprivrednici BLOKIRALI više gradova u Srbiji: „Ministarstvo kupuje vreme“

  Izvor: Portal 021, RTS

  Foto: Beta/Dragan Gojić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE