Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Politiko: Pijanstvo i razvrat britanskih poslanika na službenim putovanjima

  Mnogi britanski poslanici koriste parlamentarna putovanja u inostranstvo kao priliku za prikriveno korišćenje usluga prostitutki i prekomerno opijanje, navode poslanici i parlamentarni zvaničnici za briselski portal Politiko.

  Jedan bivši konzervativni poslanik, sada član Doma lordova, pitao je domaćine kako da dođe do najbližeg bordela kada je putovao u jugoistočnu Aziju u posetu sa parlamentarnom grupom svih stranaka (APPG)“, rekao je jedan parlamentarac koji je bio na tom putu.

  Kako je naveo jedan strani diplomata, visoki laburistički poslanik pokazao je naklonost prema ruskim devojkama tokom putovanja u inostranstvo.

  On je kazao da su se lokalni zvaničnici osećali nemoćno da intervenišu jer su se brinuli o očuvanju svog uticaja u Vestminsteru.

  U sklopu istrage koja je u toku, Politiko je razgovarao sa više od 10-ak vladinih zvaničnika i poslanika u Velikoj Britaniji i inostranstvu, koji su potvrdili navode o pijanom, razvratnom ili seksualno nedoličnom ponašanju pojedinih poslanika i diplomata na takvim putovanjima.

  Mnogi poslanici su tvrdili da, dok su neke kolege imali istinski interes za odnose sa zemljama u koje su putovali, drugi su ta putovanja tretirali kao zabavu.

  Lokalni zvaničnici su kazali da su neki poslanici učestvovali u zabavama koje su organizovali diplomatski predstavnici na kojima je bilo muških i ženskih prostitutki.

  Pojedini poslanici često su od lokalnih zvaničnika tražili da im se pokriju troškovi za ispijanje šampanjaca i obilne obroke.

  Bivši konzervativni poslanik je tako insistirao da koristi usluge prostitutki tokom posete Kini, što su drugi poslanici u šali nazivali „dobijanjem buketa u hotelskoj sobi“, rekao je jedan od prisutnih na putovanju.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Pixabay, screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE