Policija ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Policija ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu

  Na ulazima u Glavni poštanski centar u Zemunu raspoređeno je 11 policajaca i pet kola “marice” u kojima je nepoznat broj policajaca, saopštio je Samostalni sindikat poštanskih radnika.

  Predsednik tog sindikata, Zoran Pavlović je rekao da je jutros oko 5.00 sati ispred Glavnog poštanskog centra policija legitimisala i udaljavala zaposlene koji su iskazivali nezadovoljstvo zbog svog teškog materijalnog položaja i stanja u JP “Pošte Srbije”.

  Kako je navedeno u saopštenju, jutros je tamo bilo sedam marica, dva džipa, više patrolnih kola i oko 50 policajaca.

  “Tom prilikom privedena su dvojica kolega iz GPC-a zbog neposedovanja ličnih dokumenata. Nakon obavljenih procedura u Policijskoj stanici Zemun, pušteni su oko 07.00 časova”, navedeno je u saopštenju.

  Dodaje se da se policija prethodnih danas odnosila maksimalno korektno prema okupljenim radnicma.

  “U istoriji Pošte s tradicijom od 177 godina, ovo je najveći i najduži protest. Nemamo nameru da se sukobljavamo s policijom, nećemo odustati ni od jednog našeg zahteva, samo ćemo promeniti metode naše sindikalne borbe. Kuda i kako dalje do početka štrajka najavljenog za 21. novembar, dogovorićemo se sutra sa učesnicima protesta”, navedeno je u saopštenju.

  Glavni odbor Samostalnog sindikata poštanskih radnika Srbije saopštio je danas da će zaposleni u javnom preduzeću Pošta Srbije stupiti u štrajk 21. novembra ako do tada ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

  Zahtevi članova tog sindikata, kao i sindikata “Solidarnost” Pošte Srbije, su povećenje zarade za iznos realnog pada u poslednje tri godine i isplata zarade iz dobiti Pošte Srbije.

  Na listi zahteva je i da se radnici koja rade na sistematizovanim radnim mestima s rešenjima o privremeno-povremenim poslovima, prevedu u radni status na odredjeno vreme, kao i da se obezbedi optimalan broj ljudi na tehnološkim radnim mestima i raskinu ugovori sa penzionerima koji rade na čelnim mestima u preduzeću.

  Zatraženo je razrešenje direktorke Pošte Srbije Mire Petrović i što hitniji izbor direktora na osnovu već sprovedenog konkursa, zatim razrešenje predsednika i članova Nadzornog odbora i utvrdjivanje odgovornost predstavnika poslovodstva zbog pritisaka i pretnji zaposlenima i sindikalnim aktivistima.

  Tokom štrajka u Poštama Srbije, kako je saopšteno, biće obavljani poslovi u skladu sa Uredbom o minimumu procesa rada za vreme štrajka. Radnici Pošta Srbije se više od dve nedelje okupljanju ispred distributivih centara u Beogradu i Novom Sadu, zbog čega je usporena dostava pošiljki, a juče su održli protest u Beograda i najavili da neće odustati od zahteva da im se poboljša materijalni i socijalni položaj.

  Premijerka Srbije Ana Brnabić je 10. oktobra razgovarala sa predstavnici reprezentativnih sindikata Pošte Srbije i vršiocem dužnosti direktora tog preduzeća Mirom Petrović, kada je dogovorena isplata zarade zaposlenima iz dobiti preduzeća.

  Na tom sastanku je dogovoreno i da se dodatno analizira poslovanje preduzeća i da se nastavi dijalog o daljem održivom rastu socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih.

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Komentari

  • Bata N

   Probudi se Srbine i podrži pravedni bunt radnika pošte. Nemoj da se kriješ kao pacov i svojoj rupi. Skupi hrabrost i pokaži da si od one sorte Srba, čijoj hrabrosti i nesalomljivost su se nekada divili mnogi narodi. Pobedi strah i podrži opravdane zahteve poštanskih radnika. Ko nema hrabrosti da se bori već je u startu izgubio. Braćo Srbi pobedite strah. Nemojte da izdate svoje sugrađane i da im uskratite podršku nago na ulicu pa rame uz rame protiv političkih pijavica koje se neće smiriti sve dok vam ne popiju i poslednju kap krvi.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE