Aerodrom očekuje rekordnu poslovnu godinu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Aerodrom očekuje rekordnu poslovnu godinu

  AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd prema svim parametrima očekuje rekordnu poslovnu godinu, saopšteno je iz kompanije.

  Neto dobit u trećem kvartalu veća je 33 odsto, a bruto dobit 30 odsto je veća nego u trećem kvartalu prošle godine. U istom periodu, poslovna dobit veća je 16 odsto, dok su ukupni i poslovni prihodi veći 11 odsto.

  Neto dobit u prva tri kvartala iznosi 2,7 milijarde dinara i veća je 14 odsto, a bruto 13 odsto je veća nego u istom periodu prošle godine. Poslovna dobit nakon tri kvartala veća je 15 odsto, ukupni prihodi veći 9 odsto, a poslovni prihodi 11 odsto su veći u odnosu na isti period 2016. godine.

  U prva tri kvartala 2017. godine, ukupna ulaganja u opremu i investicije u cilju poboljšanja komfora i kvaliteta usluge iznose oko 2 milijarde dinara. Među najvažnijim investicijama koje su realizovane u prva tri kvartala su: uređenje centralnog hola i adaptacija prostora za registraciju putnika Terminala 1, nabavka sistema za automatsko navođenje vazduhoplova, poslovno-informacionog sistema, opreme za samostalnu prijavu putnika i prtljaga, 2 trakasta transportera – elevatora, zatim nabavka elektro traktora, kargo utovarivača nosivosti 20t i kargo utovarivača nosivosti 7t, putničkih kombi vozila, teretnih dostavnih vozila, putničkih vozila, traktora za guranje i vuču širokotrupnih vazduhoplova, samohodnog vozila robota za eksplozivne naprave, nabavka i instalacija transportnog sistema prtljaga, sistema za upravljanje pametnom zgradom, kao i sistema za otkrivanje i ometanje dronova i mnoge druge opreme.

  Ovakvi rezultati ostvareni su najviše zahvaljujući povećanju broja putnika u tri kvartala od 9 odsto, povećanju prometa robe i pošte od 38 odsto, ali i racionalizaciji poslovanja, uz realna očekivanja da ćemo do kraja godine ugostiti rekordnih više od 5,3 miliona putnika.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Aerodrom NT

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE