Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pojedini radnici Leonija danima na plaćenom odsustvu

  Deo radnika u fabrikama kompanije Leoni u Nišu, Prokuplju i Malošištu poslat je na odsustvo zbog smanjenog obima posla, a iako poslodavci ne pominju otkaze, radnici su zabrinuti da li će ih uopšte pozvati da se vrate na posao.

  Kako Južne vesti saznaju od radnika Leonija u Prokuplju, neki od njih na posao ne idu već nedelju dana, a kažu i da je neizvesno koliko će odsustvo trajati.

  Rečeno im je da je smanjena proizvodnja, kao i obim posla jer se čekaju delovi iz Ukrajine, te da privremeno idu na plaćeno odsustvo, ali ne i na koliko, pa su zabrinuti da li će ih poslodavci pozvati da se opet vrate.

  U odgovoru Leonija Južnim vestima navode da u kompaniji ne dolazi do većih odstupanja u poređenju sa uobičajenom organizacijom rada i načina poslovanja, a da ona prate porudžbine kupaca.

  Međutim, ne preciziraju u kojim pogonima na jugu Srbije je prekinuta proizvodnja, koliko je radnika na prinudnom odmoru i kada se očekuje nastavak proizvodnje, kao ni zbog čega je došlo do zastoja.

  „Iako sveopšta, nepovoljna situacija na tržištu, kao i globalna kriza elektronskih komponenti utiče na proizvodnju naših kupaca, a naša proizvodnja direktno zavisi od porudžbina koje od njih dobijamo, naše poslovanje se odvija u skladu sa potrebama proizvodnje i isporuke naših proizvoda. Praćenjem potreba i obima proizvodnje, broj angažovanih radnika u datom trenutku je sastavni deo planiranja proizvodnih aktivnosti“, navode iz kompanije.

  Dodaju da su u međuvremenu svi zaposleni plaćeni u skladu sa zakonom i prema važećem ugovoru.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE