Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Podneli su tužbu zbog lošeg ozvučenja na koncertu „Bijelog dugmeta“ i DOBILI

  „Ozvučenje na oproštojanom koncertu ‘Bijelog dugmeta’ na beogradskom Hipodromu 28. juna 2005. godine bilo je loše i neadekvatno, a 39 posetilaca koji su presavili tabak i tužili organizatore zbog toga što su imali samo sliku, ali ne i ton, na ime odštete dobiće po hiljadu dinara, koliko su platili ulaznicu, i to sa zateznom kamatom za sve godine unazad“.

  Taj proces je trajao punih 12 godina. U Prvom, a kasnije u Trećem osnovnom sudu u Beogradu, održano je više od 30 ročišta.

  Prva presuda je bila u korist organizatora koncerta „Music Star Production“, a onda je na ponovljenom suđenju ustanovljeno da posetioci, ipak, nisu mogli dobro da čuju muziku iako su platili kartu za koncert.

  U svoje, i u ime tada još 150 građana iz Novog Sada, Arsenije i Gordana Katanić, koji su bili na beogradskom Hipodromu, smatrajući da su prevareni i oštećeni, tražili su da koncert bude ponovljen, ili da im se vrati novac, odnosno hiljadu dinara, pišu Novosti. Kako je vreme odmicalo, mnogi od 150 potpisnika tužbe su izgubili strpljenje i odustali, a najupornijih 39 je ostalo da sačeka kraj procesa,.

  „Važno je da smo kao građani dokazali da je koncert bio neadekvatno ozvučen i da se 300 metara dalje od bine nije ništa ili se vrlo loše čulo“, prenose Novosti reči advokata Arsenija Katanića, koji je dodao da su on i supruga, konkretno bili na 200 metara, i da je ostao uskraćen za muziku.

  „Po presudi, i karta plaćena za manje kvalitetno mesto, ne sme da utiče na kvalitet zvuka, a organizator je bio u obavezi da svima obezbedi kvalitetan zvuk, što u konkretnom slučaju nije učinio“, rekao je.

  Vlasnik firme „Music Star Production“ Radomir Raka Marić, inače poznati menadžer, za „Novosti“ je rekao da je tužitelje triput dobio na sudu, ali su se oni iznova žalili i na kraju preko Apelacionog suda dobili slučaj.

  „To je svetski bezobrazluk. Kako to da je 250.000 ljudi na Hipodromu čulo ceo koncert, a samo njih 39 nisu. To je isto kao kad odeš u pozorište, pa ne čuješ dobro glumca na sceni, a onda tužiš pozorište da ti vrati pare i još da ti plati odštetu od 50.000 evra“, rekao je Marić.

  Izvor: Većernje novosti

  Foto: YouTube

  What's your reaction?

  Komentari

  • AnaK

   Ozvučenje na tom koncertu jeste bilo katastrofalno. Žao mi je što se ja nisam setila tužbe :)

  • boris

   Raka Maric prica o bezobrazluku ,dzukela jedna pokvarena kao i Bregovic.samo da otmu lovi.Gade mi se.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE