Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počinje izbor za najboljeg finansijskog direktora godine u Srbiji

  Konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte i Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) po drugi put biraju najboljeg finansijskog direktora u Srbiji i pozivaju sve zainteresovane kandidate da se prijave na konkurs.

  Prepoznajući sve veću ulogu finansijskih direktora, Deloitte i UFDS su pokrenuli prošle godine  konkurs za izbor najboljeg finansijskog direktora koga bira stručni žiri prema unapred definisanim kriterijumima. Nagrada „CFO godine“ dodeljuje se za uspeh i projekte koje finansijski direktor vodi u okviru funkcije finansija i meri se rezultatima koje privredno društvo u kome je zaposlen ostvaruje na osnovu tih aktivnosti.

  U pitanju je inicijativa koja promoviše važnost transparentnog korporativnog upravljanja i svakako je jedan od načina za poboljšanje ekonomskih performansi u celini, podsticanje investicione klime i na taj način jačanje ekonomije.

  Finsijski direktor (Unplash)

  Finansijskog direktora godine bira nezavisni i stručni žiri na osnovu unapred definisanih kvalitativnih i kvantitativnih kriterijuma, odnosno na osnovu popunjenog kratkog upitnika iz prijave na konkurs i javno dostupnih finansijskih izveštaja za 2021. godinu kompanije u kojoj je kandidat zaposlen.

  Prijave do 4. novembra

  Prijave na konkurs mogu se podneti zaključno sa 4. novembrom 2022. godine i učešće je potpuno besplatno. Pored popunjenog upitnika, prijave moraju da sadrže i lične podatke (ime i prezime, naziv kompanije, biografija).

  Žiri za izbor najboljeg finansijskog direktora čine:

  • Nenad Mijailović, izvršni direktor za finansije, Galenika a.d. i najbolji finansijski direktor u Srbiji za 2020. godinu, i najbolji regionalni finansijski direktor u Jugoistočnoj Evropi
  • Violeta Kovačević, član Upravnog odbora UFDS i CEO, Merkator-S
  • Slobodan Žepinić, član Upravnog odbora UFDS i finansijski direktor, Novelic
  • Dragan Lončar, profesor, Ekonomski fakultet, Univerzitet u Beogradu
  • Slavica Pavlović, predsednica Izvršnog odbora, Eurobank a.d.
  • Nebojša Matić, osnivač i CEO, MikroElektronika
  • Olivera Andrijašević, Partner, Deloitte
  Posao, kako postati milioner

  Izbor za najboljeg finasijskog direktora (Unsplash)

  Proglašenje pobednika konkursa biće organizovano sredinom decembra.

  Svi zainteresovani finansijski direktori više informacija o samom konkursu mogu dobiti na web stranici Deloittea ili UFDS ili se direktno javiti putem elektronske pošte na [email protected] odnosno [email protected].

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE